Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.07.2022 - 09:00  //  aktualizácia: 13.07.2022 - 09:02  //  zobrazené: 1429

Pribudnú ďalšie stojiská s polopodzemnými kontajnermi

Mesto pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerových stojísk. Plánuje postupne prejsť na tento spôsob zberu odpadu v celom meste. Tri nové stojiská pribudnú počas tohto leta na Kukučínovej ulici. Vybavené budú aj bezpečnostným kamerovým systémom.

Vo Veči v roku 2018 vzniklo 17 stojísk s polopodzemnými konjtajnermi. V minulom roku pokračovalo mesto v budovaní ďalších stojísk, tri „vyrástli“ na Ulici P. J. Šafárika a Dolnej. V najbližších týždňoch sa začnú práce na Kukučínovej ulici. Jedno stojisko pribudne vedľa budovy základnej umeleckej školy, ďalšie vedľa činžiaku a tretie neďaleko kotolne. Keďže kapacita týchto kontajnerov je viac ako päťnásobok klasických 1100-litrových kontajnerov, zníži sa počet stojísk. Namiesto šiestich budú kontajnery na troch stojiskách. Veľkou výhodou polopodzemných kontajnerov je aj zber odpadov v podzemí, kde je teplota podstatne nižšia a zabraňuje sa tak tvorbe a šíreniu typického kontajnerového zápachu.

Všetkých 21 stojísk s polopodzemnými kontajnermi sú už vybavené kamerami, ktoré sú pod drobnohľadom mestskej polície. Vďaka nim sa podarilo odhaliť niekoľko priestupkov pri nelegálnom nakladaní s odpadmi. Klepli po prstoch niekoľkým, ktorí načierno vyložili k stojisku celú kuchynskú linku či staré gauče a stavebný odpad.

(ek)