Domov   >  Kino
publikované: 20.03.2023 - 14:37  //  aktualizácia: 20.03.2023 - 15:02  //  zobrazené: 885

Invalid a ďalšie novinky na tento týždeň!

Program kina (22.3.-26.3.2023)

Streda 20:00 Zatmenie

Žáner: Triler, Čierna komédia

Konverzačný thriller s nádychom cynickej komédie, v ktorom zohráva dôležitú úlohu jediná autonehoda. Pre žiadneho jej účastníka nie je fatálna, možno preto k nej nikto nevolá políciu. V nepríjemnej situácii sa na pozadí temnej lesnej kulisy odhaľujú charaktery všetkých zúčastnených. A navyše sa začína stmievať... Traja muži rozpumpujú na hrane zimy mrazivú drámu, ktorá ukáže svetu tú najchladnejšiu možnú tvár. (zdroj: Continental film)

 

Štvrtok 18:00 Invalid

Žáner: Čierna komédia

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Réžie filmu INVALID sa zhostil Jonáš Karásek, režisér s mimoriadnym zmyslom pre humor a citom pre silnú vizuálnu stránku, ktorý dokáže suverénne kombinovať humor s akciou, a to všetko navyše zabalené v atraktívnom vizuálnom obale. Pre Jonáša to bude už jeho tretí film po komerčne úspešných filmoch Kandidát a Amnestie. Scenár k filmu napísal Tomáš Ďušička a je zaplnený originálnymi postavami, jedinečným príbehom a hlavne vtipnými autentickými dialógmi a replikami, ktoré majú potenciál stať sa kultovými. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. V snímke sa okrem spomenutého Zděnka Godlu a Gregora Hološku, predstavia Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Sandra Lasoková ale aj hviezdy hudobného show-biznisu Rytmus v úlohe rómskeho úžerníka, Majk Spirit v úlohe policajta a trio hip-hop hviezd doplní aj raper VEC. (zdroj: Cinemart)

 

Štvrtok 20:00, sobota 17:00 Ostrov

Žáner: Komédia, Dobrodružný

Dobrodružná romantická komédia Ostrov rozpráva príbeh jednej katastrofálnej dovolenky, ktorá sa pre dvoch rozhádaných manželov skončí niekoľkomesačnou robinsonádou na opustenom tropickom ostrove. Aby sa zachránili a prežili, nezostáva im nič iné, len sa opäť začať počúvať a nájsť k sebe cestu. Ich príbeh sa začína v luxusnom exotickom letovisku, kde sú Alice (Jana Plodková) a Richard (Jiří Langmajer) po rokoch konečne na dovolenke, ale všetko sa zvrtne. Richard oznámi Alici, že sa chce rozviesť. Alica je zaskočená a ich exotická dovolenka sa okamžite končí. Alica sa chce okamžite vrátiť domov, nech sa deje čokoľvek. Richard sa teda nechá odviezť nákladným lietadlom, pretože nič iné mu nezostáva. Ich let však havaruje a Richard a Alice uviaznu na opustenom ostrove uprostred oceánu. Katastrofa je katastrofa, ale Alica sa ich aj tak rozhodne rozdeliť a rozdelí ostrov na polovicu. Jedna je Richardova a druhá jej. Netrvá dlho a uvedomia si, že ak chcú na ostrove prežiť, musia spolupracovať a tiež sa dohodnúť. (zdroj: Cinemart)

 

Piatok 17:30 Múmie

Žáner: Animák

Film sleduje zábavné dobrodružstvá troch egyptských múmií, ktoré žijú v podzemnom tajnom meste ukrytom v starovekom Egypte. Toto trio zahŕňa princeznú, bývalého kočiša a jeho mladšieho brata spolu s jeho domácim miláčikom krokodílom. Sériou nešťastných udalostí sa múmie dostanú do dnešného Londýna a vydajú sa na bláznivú a veselú cestu pri hľadaní starého prsteňa kráľovskej rodiny, ktorý ukradol ambiciózny archeológ Lord Carnaby. (zdroj: Continental film)

 

Piatok 20:00, nedeľa 17:00 65

Žáner: Sci-fi

Strhujúci thriller s prvkami hororu od scenáristov sci-fi hororového filmu Tiché miesta a producenta Sama Raimiho. Kapitán futuristickej vesmírnej lode, ktorého hrá charizmatický Adam Driver, stroskotá na neznámej planéte a s ním aj malé dievča (Ariana Greenblatt). Keď však začnú pozorne skúmať okolitý terén čaká ich prekvapenie. Miesto stroskotania nie je žiadna vzdialená cudzia planéta, ale Zem... pred 65 miliónmi rokov. Je to vražedné miesto a navyše sa na ňu rúti obrovský asteroid. Musia za každú cenu uniknúť katastrofe, ktorá sa neustále a diabolsky rýchlo približuje. (zdroj: ITA film)

 

Sobota 15:00 Asterix a Obelix: Ríša Stredu

Žáner: Rodinný

Píše sa rok 50 pred Kristom. Zradný princ Deng Tsin Ruin práve dal uväzniť čínsku cisárovnú. Jeho jedinou túžbou je ovládnuť ríšu. Princezná Sass-Yi utečie do Gálie, kde si vyžiada pomoc udatných bojovníkov Asterixa a Obelixa, ktorí sú vďaka čarovnému nápoju obdarení nadľudskou silou. Naši dvaja nerozluční hrdinovia a princezná sa vydávajú na dobrodružnú výpravu zachrániť cisárovnú a celú Čínu...(zdroj: Magicbox)

 

Sobota 20:00 Shazam! Hnev bohov- titulky

Žáner: Akcia, Komédia

Billy Batson a jeho súrodenci z pestúnskej rodiny sa stále učia skĺbiť ich životy tínedžerov s ich životmi superhrdinov. Keď ale na Zem prídu Atlasove dcéry, trojica pomstychtivých starovekých bohýň, Billy a jeho rodina sú vrhnutí do boja o svoje superschopnosti, životy a osud ich sveta. (zdroj: Continental film)

 

Nedeľa 15:00 Úžasný Mauric

Žáner: Animák 

Zo sveta Úžasnej Plochozeme a kníh Terryho Pratchetta prichádzajú do kín obľúbení hrdinovia v animovanej komédii pre celú rodinu s názvom Úžasný Mauric. Prefíkaný hovoriaci kocúr Mauric sa dá dokopy s partičkou inteligentných potkanov, s jedným nie veľmi bystrým chlapcom a spolu vymyslia plán ako ošklbať obyvateľov malého, ospalého mesta. V jeho podzemí sa však ukrýva tajomstvo a Mauricov dokonalý podvod sa zmení na nečakané dobrodružstvo. Mauric je kocúr ulice. Je všetkými masťami mazaný a ako každá správna mačka myslí iba sám na seba. Jedného dňa však zrazu zistí, že začína mať ľudské myšlienky a dokonca dokáže rozprávať. A nie je v tom sám! Potkany z miestneho klanu sú na tom rovnako – začali rozprávať, inteligentne uvažovať a zaujímať sa o vzdelanie. Vraj zjedli niečo zo skládky pri čarovnej univerzite. Kocúr a potkany vytvoria zvláštne priateľstvo a do partie k nim pribudne aj mladý chlapec, ktorý je síce len priemerne inteligentný, dokáže však hrať na píšťalke. Svojrázna skupinka putuje z mesta do mesta, potkany všade vytvoria „potkaniu pohromu“ a keď už je najhoršie, chlapec sa nechá najať ako potkaniar, potkany z mesta s pomocou píšťalky odvedie a nechá si za to od miestnych obyvateľov kráľovsky zaplatiť. O odmenu sa potom všetci podelia. Teraz však dorazili do mesta, v ktorom niečo nehrá. Zaváňa to tu sprisahaním nielen na zemi, ale aj pod ňou. V podzemí sa totiž ukrýva naozaj desivé, zlovestné tajomstvo. Osvedčený trik sa náhle zvrtne a namiesto množstva zlata čaká na úžasnú partičku veľké, zábavné a poriadne nebezpečné dobrodružstvo. Animovaný film Úžasný Mauric vznikol podľa knihy Terryho Pratchetta. Britský spisovateľ už desiatky rokov zabáva milióny čitateľov na celom svete svojimi príbehmi z Úžasnej Plochozeme. Jeden z nich, knihu Úžasný Mauric a vzdelané hlodavce, venoval deťom. Pratchettov rozprávačský talent a humor preniesol na plátno ten najpovolanejší. Scenárista snímky Úžasný Mauric Terry Rossio má totiž za sebou napríklad scenáre k Shrekovi 1 a 2 alebo ku všetkým dielom Pirátov z Karibiku. (zdroj: Bontonfilm)

 

Nedeľa 20:00 Bastardi: Reparát

Žáner: Komédia, Dráma

Bývalý učiteľ Majer je prepustený z väzenia v rámci prezidentskej amnestie. Vonku nikoho nemá, celá jeho rodina je mŕtva. Prekvapivo sa ho ujme bývalý rómsky spolužiak Ivan, ktorý žije a pracuje v rómskom gete ako asistent učiteľa. Ivan naliehavo potrebuje Majerovu pomoc. Denne bojuje proti drogám, ktoré sa šíria medzi mladými Rómami, a proti rastúcemu násiliu. Dobre pozná všetky problémy rómskej komunity. Chce, aby mu Majer pomohol s ich vzdelávaním. Ich spoločným cieľom je znovu otvoriť školu, v ktorej Majer kedysi učil a istý čas ju aj viedol. Nie všetci však s ich plánom súhlasia. Majer a Ivan však o najväčšom probléme nemajú ani potuchy. Bývalý mafiánsky boss Dostal zistí, že Majer je na slobode. Chce len pomstiť smrť svojho syna a vnuka. (zdroj: Magicbox)

 

Sledujte:

Fb: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/