Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 27.06.2011 - 10:15  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 10:17  //  zobrazené: 1946

04/2011 zasadnutie komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky

číslo: 04/2011  |  dátum konania: 22.06.2011

Zasadnutie zahájil MUDr. Jozef Grell, predseda komisie. V úvode rokovania privítal  prítomných a skonštatoval, že zo sedemčlennej komisie je prítomných 5 členov, čo je nadpolovičná väčšina,  zasadnutie komisie je uznášania schopné.

Program rokovania:

1. Otvorenie
2. Plnenie záverov z predchádzajúceho zasadnutia
3. Bytové otázky
4. Prerokovanie žiadostí o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu
5. KPSS mesta Šaľa ? viď. Uznesenie č. 3/2011 MsZ- XXI opatrenia- predpokladané finančné zdroje a náklady  -  informácia
6. Rôzne
7. Záver

V úvodnej časti rokovania predseda komisie oznámil členom komisie, že materiál k bodu 5  je z rokovania stiahnutý z dôvodu, že skupina členov komisie, ktorá sa mala zaoberať týmto materiálom  sa v dvoch navrhovaných termínoch  a to 25. mája 2011 a 21. júna 2011 nezišla.

k bodu č. 2

Informáciu o plnení uznesení z predchádzajúceho zasadnutia predložila p. Hamarová. Uviedla, že na predchádzajúcom zasadnutí komisia prijala spolu 4 uznesenia. Jedno uznesenie sa týkalo pridelenia bytu žiadateľovi, ktorý sa nachádza v návrhu aktuálneho poradovníka a zároveň spĺňa kritéria nájmu v zmysle VZN  č. 9/2009. Na základe odporúčania komisie, primátor mesta pridelil predmetný byt na ul. Narcisová  rodine ..............
Druhé uznesenie sa týkalo žiadosti o spoločný nájom, komisia odporučila kladne vyhovieť žiadosti, primátor mesta schválil spoločný nájom.
Tretie a štvrté uznesenie komisia odporučila Mestskému zastupiteľstvu neschváliť odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu.
Žiadosti boli prerokované v MsZ v Šali dňa 19. 5. 2011.
Žiadosť Alžbety ......... -  MsZ materiál prerokovalo a schválilo odpustenie poplatku  z omeškania vo výške 50% .
Žiadosť Mgr. Žanety ....... ? materiál nezískal dostatočný počet hlasov na prijatie uznesenia a uznesenie nebolo prijaté. ? žiadosti sa nevyhovelo(  návrh uznesenia pre MsZ: schvaľuje odpustenie poplatku z omeškania vo výške 100% pre Mgr. Žanetu .......)

Komisia vzala informáciu o plnení uznesení z predchádzajúceho zasadnutia na vedomie.

k bodu č. 3

Žiadostí z bytového referátu predložila p. Botková.

1) Radoslav  a Silvia .......... nájomcovia bytu č.27, trojizbového na III.-IV. poschodí v dome č. .... vo vchode č.... na ulici Rímskej...... v Šali- Veči ? Žiadosť o spoločný nájom s Karolom ............, bytom ............. Šaľa -Veča,

Správca Bytkomfort s. r. o. neeviduje na byte dlh na nájomnom, ani na úhradách za plnenia poskytované s užívaním bytu, ani dlh na poplatkoch z omeškania.

Hlasovanie: Prítomní 5,  Za: 5
U z n e s e n i e  č. 20/2011
Komisia pre sociálne, zdravotné a bytové otázky pri MsZ
a) prerokovala žiadosť Radoslava .............a Silvie .........., nájomcovia bytu č.27, trojizbového na III. --IV. poschodí v dome č. ........ vo vchode č. ..... na ulici Rímskej  v Šali- Veči o spoločný nájom  s Karolom ......., bytom ...... Šaľa -Veča,
b) odporúča primátorovi mesta schváliť spoločný nájom Radoslava ....... a  Silvie ......., nájomcovia bytu č.27, trojizbového na III. --IV. poschodí v dome č. .... vo vchode č. .... na ulici Rímskej  v Šali- Veči s Karolom ......, bytom ...... Šaľa ?Veča.

2) Tibor .... a Eva  ...... nájomcovia bytu č.17 , trojizbového na II. poschodí  v dome č. ..... vo vchode č.....na ulici Rímskej v Šali ? Veči -  Žiadosť o povolenie dať byt do podnájmu Petrovi ........ a Zuzane ........ a im dvom maloletým deťom.

Správca Bytkomfort s.r.o. Neeviduje na byte dlh na nájomnom, ani na úhradách za plnenia poskytované s užívaním bytu, ani dlh na poplatkoch z omeškania.

Hlasovanie: Prítomní 5,  Za: 5
U z n e s e n i e  č. 21/2011
Komisia pre sociálne, zdravotné a bytové otázky pri MsZ
a) prerokovala žiadosť Tibora ...... a Evy ......, nájomcovia bytu č.17, trojizbového na II. poschodí  v dome č. ..... vo vchode č...na ulici Rímskej v Šali- Veči  o povolenie dať byt do podnájmu Petrovi .....a Zuzane ..... a im dvom maloletým deťom.
b) odporúča primátorovi mesta schváliť nájomný byt nájomníkov Tibora .... a Evy .........., byt č.17, trojizbového na II. poschodí  v dome č. ... vo vchode č.... na ulici Rímskej v Šali- Veči  do podnájmu Petrovi .... a Zuzane ..... a im dvom maloletým deťom na obdobie jedného roka.

k bodu č. 4
Materiál  k bodu. 4 pripravila p. Mária Antalová, z referátu správy majetku mesta

1) Anna ........., Letná ........, Šaľa ? žiadosť o  odpustenie poplatku z omeškania na
     nedoplatku za nájom bytu

Anna ........ užíva byt č. 9, 1-izbový, na 6. poschodí v bytovom dome na ul. .... na základe Zmluvy o nájme bytu zo dňa 11.6.1998, ktorá bola uzatvorená na dobu určitú.
Na predmetnom byte Bytkomfort, s. r. o. Nové Zámky, správca mestských bytov, eviduje dlh  ku dňu 30.4.2011 na poplatkoch z omeškania vo výške 559,52 Eur.
Menovaná svoju žiadosť zdôvodňuje tým, že v roku 2009 prišla o prácu a z tohto dôvodu sa dostala do problémov s platením nájomného. Zistili sme, že v byte býva sama.
V zmysle § 9 odst. 12  VZN č. 6/2007 v znení neskorších dodatkov mestské zastupiteľstvo schvaľuje odpustenie pohľadávky nad 165,97 Eur.
Materiál tvorí prílohu zápisnice.

Po prerokovaní žiadosti komisia hlasovaní prijala nasledovné stanovisko.

Hlasovanie: Prítomní : 5, Za: 5

U z n e s e n i e  č. 22/2011
Komisia pre sociálne, zdravotné a bytové otázky pri MsZ
a) prerokovala žiadosť Anny ......., Letná....., Šaľa  o  odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku vo výške  559,52 Eur za nájom bytu,
b) odporúča Mestskému zastupiteľstvu v Šali schváliť odpustenie poplatku z omeškania vo výške 50 %  pre Annu ........, Letná  ......., Šaľa.

2) Richard ......, Rímska ........., Šaľa ? žiadosť o  odpustenie poplatku z omeškania na
    nedoplatku za nájom bytu

Richard ............ užíva byt č. 23, 3-izbový, na 2. poschodí v bytovom dome na ul. Rímskej ......... na základe Zmluvy o nájme bytu, ktorá bola predĺžená dňa 16.3.2010 na dobu určitú, t. j. do  15.3.2013 (v zmysle VZN č. 5/2003 v znení neskoršieho VZN č. 14/2008) .
Zistili sme, že v spoločnej domácnosti s menovaným bývajú rodičia: Helena ........ a Milan ........, ktorí sú v pracovnom pomere a majú príjem z pracovnej  činnosti.
Na predmetnom byte Bytkomfort, s. r. o. Nové Zámky, správca mestských bytov, eviduje dlh  ku dňu 30.4.2011 na poplatkoch z omeškania vo výške 2.678,70 Eur.
Menovaný svoju žiadosť zdôvodňuje tým, že problém v neplatení, resp. v oneskorenom platení nájomného, nastal z dôvodu jeho dlhodobej práceneschopnosti (9 mesiacov).

Byty na ul. Rímskej sú postavené s podporou dotácie z ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja a úveru zo ŠFBR. Nájomníci v týchto bytoch platia ekonomické nájomné.

V zmysle § 9 odst. 12  VZN č. 6/2007 v znení neskorších dodatkov mestské zastupiteľstvo schvaľuje odpustenie pohľadávky nad 165,97 Eur.

Materiál tvorí prílohu zápisnice.

Hlasovanie: Prítomní : 5, Za: 5, Proti: 0

U z n e s e n i e  č. 23/2011
Komisia pre sociálne, zdravotné a bytové otázky pri MsZ
a) prerokovala žiadosť Richarda ...... nájomníka bytu č. 23, 3-izbový, na 2. poschodí v bytovom dome na ul. Rímskej ......... o  odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku vo výške 2.678,70 Eur za nájom bytu,
b)  odporúča Mestskému zastupiteľstvu v Šali neschváliť odpustenie poplatku z omeškania  vo výške 2 678,70 Eur pre Richarda ......, nájomníka bytu č. 23, ul. Rímskej........ z dôvodu, že v spoločnej domácnosti s menovaným bývajú dve dospelé osoby, ktoré sú zárobkovo činné.

Na záver rokovania predseda komisie sa poďakoval prítomným za účasť, poprial prítomným príjemné leto a ukončil zasadnutie komisie.