Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.01.2024 - 19:30  //  aktualizácia: 15.01.2024 - 19:50  //  zobrazené: 3143

29. ročník plesu sa niesol v štýle kabaretu

Energická hudba, tanec, trochu odvážny humor a neobyčajná atmosféra. Vo výzdobe dominovala červená, čierna a zlatá farba. Súčasťou rekvizít boli pierka a škrabošky, ktoré jasne naznačovali, že témou 29. reprezentačného plesu mesta Šaľa bol kabaret. Skutočnou ozdobou večera boli samozrejme krásne dámy vo večerných róbach a páni v oblekoch či smokingoch. V estrádnej sále Domu kultúry v Šali sa 12. januára bavilo bezmála 200 ľudí. 

Neobyčajnú atmosféru, vďaka ktorej sa hostia ocitli v dávnych časoch, kedy kabarety zažívali svoj rozmach, priniesla skupina Red Cat Cabaret na čele so známou umelkyňou Luciou Šipošovou. Mnohí ju poznajú aj z obľúbeného seriálu Dunaj, kde hrá dušu kabaretu. Inak tomu nebolo ani v rámci show, ktorú predviedli na šalianskom plese. Hostí sprevádzala počas večer aj z pozície moderátorky. V úvodnom programe ukázali krásu a umenie tanca aj tanečníci z Tanečnej školy Viva. Po slávnostnom otvorení, v rámci ktorého privítal hostí primátor Šale Jozef Belický, sa postupne zaplnil tanečný parket aj vďaka skvelému repertoáru kapely Panama Music Band. Hudobníkov neskôr vystriedal DJ Norman. 

Neodmysliteľnou súčasťou večera bola tombola, o zakúpenie tombolových lístkov je vždy obrovský záujem. Niet sa čo čudovať, štedrí darcovia potešili šťastných víťazov bicyklom, kryštálovými doplnkami, moderným televízorom, kávovarom, chladničkou, práčkou, ale aj poukážkou na palivové drevo či vysokotlakovým čističom. Darcom tomboly patrí veľká vďaka za zvýšenie úrovne tohto jedinečného spoločenského podujatia.

 

 

(Foto: Milan Pospiš)