Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.08.2017 - 16:17  //  aktualizácia: 21.08.2017 - 16:26  //  zobrazené: 2196

Bežali aj za naše mesto

Štartovali v Tatrách, prebehli 345 km cez Šaľu až do Bratislavy. Štafetový beh „Od Tatier k Dunaju“ sa konal tento víkend a zúčastnil sa ho po prvýkrát aj tím Implementačnej agentúry MPSVR SR. Bežkyne a bežci boli členovia projektových tímov troch v súčasnosti realizovaných národných projektov - Terénna sociálna práca v obciach I, Podpora vybraných sociálnych služieb krízovej intervencie na komunitnej úrovni a Podpora opatrovateľskej služby. Projektov, do ktorých je zapojené aj naše mesto.

Implementačná agentúra si po svojej bežeckej púti vybrala 6 miest, kde sa osobitne zastavila a odovzdala vecné dary aj slová vďaky. Nevynechali ani Krízové centrum v Šali na Partizánskej ulici. V mene Implementačnej agentúry odovzdali riaditeľovi OSS Šaľa Ľuborovi Gállovi aj vedúcemu krízového centra poslancovi Petrovi Gombošovi darčekový kôš plný pochutín pre klientov krízového centra. „Prácu zamestnancov na sociálnom úseku považujeme za neľahké poslanie, môžeme ho prirovnať k behu na dlhé trate – bežali sme preto pre všetky organizácie, obce a mestá na Slovensku, ktoré sú do národných projektov zapojené“ vyjadrila sa riaditeľka odboru národných projektov IA MPSVR SR - Ing. Zuzana Valentová.

Zástupcovia Implementačnej agentúry sa s viceprimátorkou mesta Danicou Lehockou a sociálnymi pracovníkmi mesta detailne porozprávali o špecifikách, ktoré im ich práca prináša. V čom je osožná, čo možno aj prostredníctvom pomoci projektov do budúcnosti zlepšiť. „Pomoc druhým je krásne, ale zato neľahké poslanie. Naši sociálni pracovníci do svojej práce jednoznačne vkladajú svoje srdce aj voľný osobný čas nad rámec pracovných povinností“ vyjadrila sa obdivne Danica Lehocká. Stretnutie uzatvoril zástupca riaditeľky odboru národných projektov IA MPSVR SR – Mgr. Miroslav Repka: „Vaše mesto je v popredí v rámci sociálnej problematiky a mohlo by byť modelom pre ďalšie obce a organizácie a aj svojou účasťou na behu Vám vyjadrujeme nesmierny obdiv, podporu a spolupatričnosť“. Ako potvrdila aj viceprimátorka z pozície generálnej riaditeľky sekcie práce na MPSVR SR, zmyslom Implementačnej agentúry nie je len byť štatistom a administratívnym pracovníkom, ľudia z odboru sa zaujímajú o konkrétne príbehy z praxe – to nám dokázali aj na nedeľňajšom osobnom stretnutí. A zimomriavky na rukách mal každý v miestnosti, keď zrazu priniesli 4 veľké tašky s oblečením, hygienickými potrebami aj hračkami a spoločenskými hrami pre deti, na ktoré sa vyzbierali z vlastnej iniciatívy všetci zamestnanci Implementačnej agentúry.

(alx)

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/