Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.01.2018 - 10:49  //  aktualizácia: 03.01.2018 - 11:19  //  zobrazené: 1818

Chceme ďalšie ihrisko Žihadielko?

Šaľania budú mať opäť príležitosť ukázať súdržnosť a získať tak ďalšie ihrisko Žihadielko pre naše ratolesti. Mesto Šaľa sa totiž rozhodlo zapojiť sa do ďalšieho kola súťaže o ihrisko. Boj však bude náročnejší ako pred dvoma rokmi. O ihrisko budú Šaľania súperiť aj s väčšími mestami, či mestami, ktorým sa podarilo „pozbierať“ viac hlasov ako nám.

Šaľania a priatelia mesta, pripravte sa na hlasovanie!

„Žihadielková sezóna“ sa začne 16. januára a potrvá do 28. februára 2018. Keďže sme v súťaži v roku 2016 naše nadšenie už preukázali, Šaľa sa môže uchádzať o druhé ihrisko v rámci špeciálnej kategórie. V tejto kategórii budú súťažiť víťazné mestá z minulých rokov. Tých je dvadsať. Spoločnosť Lidl, teda vyhlasovateľ súťaže tak vytvoril dve skupiny – víťazné mestá za rok 2016 a víťazné mestá za rok 2017. Šaľa bude v rámci kategórie „Víťazné mestá 2016“ súperiť s mestami, ktoré pred dvoma rokmi získali aj viac hlasov ako naše mesto. Šaľa pred dvoma rokmi vyhrala ihrisko s počtom hlasov 134 326. V tomto roku si však možno zmeriame sily aj s mestami, ktoré pred dvoma rokmi mali cez 200-tisíc hlasov, napríklad Sereď. Veríme, že sa Šaľania a priatelia mesta nedajú odradiť, skôr naopak. Dúfame, že možnosť vyhrať ďalšie rozprávkové ihrisko Žihadielko bude pre nás všetkých výzvou. „Nádej a viera vo vlastné schopnosti je to, čo nás spojilo a dalo silu. Som skutočne hrdý na to, čo dokážeme. Sme Šaľania a vieme sa oprieť do vecí, ak treba,“ takto vyzýval primátor Šale Jozef Belický k hlasovaniu pred dvoma rokmi. Do hlasovania sa budú môcť zapojiť obyvatelia, verejnosť, aj inštitúcie – školy, škôlky, detské centrá. Na bližšie informácie a pravidlá hlasovania čakáme od spoločnosti Lidl. Akonáhle budú známe, zverejníme ich.

„Detské ihriská sú zázračným miestom sociálnej komunikácie. Sú miestom, kde to jednoducho žije, kde sa odohráva veľká časť prvého kontaktu detí v novom širšom sociálnom prostredí, sú miestom prvého stretnutia detí s veľkým svetom. Pre rodičov sú ihriská miestom, kde majú možnosť sledovať pokroky svojich ratolestí,“ vyjadrila sa psychologička Sylvia Dančiaková o detských ihriskách.

 

(ek)

 

  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa
  • archív MsÚ Šaľa