Domov   >  Kultúra
publikované: 05.04.2024 - 15:02  //  aktualizácia: 05.04.2024 - 15:11  //  zobrazené: 843

DEŇ UČITEĽOV SME OSLÁVILI SPOLU

„Každé dieťa sa rodí s krídlami a vy ste tí, ktorí ich učia lietať.“ Reč je o našich pedagógoch, ktorým sme za ich obetavú prácu poďakovali a vyslovili im obdiv.

Spoločný školský úrad v Šali zorganizoval oceňovanie nie len pre pedagógov priamo zo Šale, ale aj z obcí nášho okresu. Tak je tomu každý rok. Vďaka tejto milej príležitosti sa stretnú desiatky pedagógov z celého okresu. Učiteľom prišli zagratulovať starostovia obcí, v ktorej svoje učiteľské poslanie plnia. „Učiteľstvo nie je len sprostredkovanie vedomostí. Ale je to aj vytváranie vzorov pre deti. Táto doba je mimoriadne náročná na vzory. Ukázať deťom hodnoty, ktoré robia svet krajším, lepším, ľudskejším. Život učiteľa je príkladom pre všetky deti, ktoré učí. Rozhoduje pri tom o vlastnej a ich budúcnosti a v tom je tá zodpovednosť,“ prihovoril sa primátor Jozef Belický oslávencom so slovami uznania.

Podujatie skrášlili svojimi vystúpeniami aj mladí miestni umelci, Sofia Ryabko a Šimon Bosák, žiaci Rity Záležákovej. Maďarskú pieseň si hostia vypočuli v podaní Gréty Petrécs.