Domov   >  Kultúra
publikované: 24.04.2018 - 12:06  //  aktualizácia: 24.04.2018 - 12:44  //  zobrazené: 1155

FS ŠAĽAN a mesto ŠAĽA získali príspevok za nápad ŠALIANSKE OBYČAJE III

Folklórny súbor ŠAĽAN a mesto ŠAĽA požiadalo o finančný príspevok pre nápad ŠALIANSKE OBYČAJE III v grantovom programe Nápad pre folklór 2018, ktorý v januári 2018 vyhlásila Nadácia Poštovej banky. Šaliansky projekt bol schválený a nadácia poskytne našim folkloristom príspevok vo výške 1.000 €.

Do 2.5.2018 bude prebiehať na stránke www.napadprefolklor.sk hlasovanie o najlepší projekt, ktorý získa prémiu 1.000 € na lepšiu realizáciu nápadu.
Chceme Vás požiadať o hlasovanie za náš projekt - ŠALIANSKE OBYČAJE III / MESTO ŠAĽA. Svoj hlas môžete odovzdať na stránke www.napadprefolklor.sk

Zámerom nápadu je podpora podujatia Šalianske obyčaje III, prostredníctvom ktorého chcú organizátori priblížiť Šaľanom život ich predkov. Prioritou projektu je aktívne zapojiť deti, mládež a verejnosť do realizácie programu formou Tanečnej školy - kurzu ľudových tancov. Vďaka tomu sa oboznámia s tancami, piesňami a tradíciami v Šali. Následne sa aktívne zapoja do programu Šalianske obyčaje III. Tento rok sa bude zaoberať tematikou tradičnej šalianskej svadby - zvyky a obyčaje, šalianske nárečie, svadobný ľudový odev, kroje, tance a piesne. Cieľom podujatia je oživiť a ukázať deťom, mládeži a širokej verejnosti tradičnú svadbu v Šali a na Matúšovej zemi. Organizátori pri príprave programu spolupracujú so základnými a strednými školami v Šali.

Projekt vyvrcholí folklórnym programom Šalianske obyčaje III koncom tohoto roku.

Ďakujeme.

FS Šaľan