Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 01.01.2018 - 13:26  //  aktualizácia: 01.01.2018 - 14:03  //  zobrazené: 812

Novoročný príhovor primátora Šale

Milí Šaľania, 


skončili bujaré oslavy, ktorými sme sa rozlúčili s rokom 2017 a privítali rok nový. V minulom roku sa nám spoločne podarilo zrealizovať množstvo dobrých, väčších či menších projektov. Asi najvýznamnejšie ovplyvní budúcnosť nášho mesta výstavba bytov pre mladé rodiny, ktorá je najväčšou bytovou výstavbou od osemdesiatych rokov minulého storočia. Podarilo sa nám priblížiť realizáciu obchvatu, ktorý je pre naše mesto životne dôležitý a verím, že sa čoskoro dočkáme výstavby. Napriek tomu, že nemocnica nepatrí mestu, tešíme sa rekonštrukcii polikliniky, pretože potrebujeme zásadné zlepšenie zdravotnej starostlivosti. Začala sa aj modernizácia budovy mestského úradu a na jeseň, teda po dokončení, bude svoje služby poskytovať aj klientske centrum pre rýchlejšie a efektívnejšie vybavovanie žiadostí občanov. Čaká nás nový rok 2018 a s ním nové výzvy, realizácie už pripravených projektov, ale aj príprava a vybavovanie plánov do budúcich rokov. Bez vašej podpory sa nezaobídeme. Verím, že rovnako ako doteraz nás budete podporovať a pomáhať projektom, ktoré robia naše mesto lepším.
Dnes si pripomíname aj 25. výročie vzniku Slovenskej republiky. Štvrťstoročie máme vlastný štát, suverénnu krajinu, ktorá je súčasťou európskych štruktúr a hlavne súčasťou identity občanov Slovenska. Za 25 rokov vývoja, ktorým prechádzame, sme prežili krajšie i smutnejšie chvíle. Vyrovnali sme sa s mnohými krivdami a naplno prežili mnohé víťazstvá. Nič nie je len čierne ani biele. Napriek všetkému, som hrdý, že môžem žiť vo vlastnej krajine plnej krás a najmä ľudí, ktorých mám rád a bez ktorých si neviem šťastný život predstaviť. Som hrdý, že môžem žiť vo vlastnom meste so svojími blízkymi a priateľmi. Jednoducho som hrdý na to, že mám svoj domov.
Všetkým našim občanom, našim priateľom a fanúšikom Šale prajem do roku 2018 pevné zdravie, životný elán a optimizmus, mnoho síl na prekonanie prekážok a hojne krásnych chvíľ prežitých so svojími blízkymi, priateľmi vo svojom meste a vo svojej krajine. Požehnaný rok 2018 všetkým.

 

Jozef Belický

primátor mesta Šaľa

 

Tu si môžete pozrieť aj krátky príhovor primátora mesta:

https://www.facebook.com/msu.sala/videos/1020935904715554/