Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 31.01.2024 - 13:55  //  aktualizácia: 31.01.2024 - 15:32  //  zobrazené: 1198

Novou riaditeľkou ZŠ J. Murgaša sa stala Karin Smerecká

Základnú školu s materskou školou J. Murgaša v Šali viedol posledných sedem rokov riaditeľ Rudolf Kuklovský. Školu od 1. marca povedie nová riaditeľka, stala sa ňou Karin Smerecká. Doterajší riaditeľ Rudolf Kuklovský odchádza do dôchodku.

Karin Smerecká momentálne pracuje v škole v neďalekej obci Hájske. Na novú výzvu riaditeľky sa teší, dnes si prišla prevziať menovací dekrét z rúk primátora mesta. „Mnohí nosia svoje deti aj z okolitých obcí do tejto školy. Za tým nie je budova, za tým sú učitelia. Treba si získať dôveru učiteľov, učiteľského zboru, lebo bez toho sa nedá robiť. A tiež dôveru rodičov. Pretože môžu hodnotiť ľudia rôznymi spôsobmi, ale jediným reálnym merítkom hodnotenia je záujem ľudí - počet zapísaných prvákov. Ja vám k tomu držím palce a želám k napĺňaniu cieľov dobré zdravie,“ prihovoril sa jej primátor Jozef Belický.

Nová riaditeľka vidí veľký potenciál napríklad v átriu a jeho využití ako prírodná učebňa. Veľký dôraz kladie aj na kolektív. „Riaditeľ len sám veľa toho nezmôže, potrebuje dobrý kolektív a na tom budem pracovať, aby to cítil rovnako aj učiteľský zbor,“ hovorí Karin Smerecká, nová riaditeľka.

Pedagogický zbor na prvom stupni nie je pre ňu neznámy, pretože v školskom roku 2019/2020 tu zastupovala učiteľku na rodičovskej dovolenke. „Smolou je, že práve v tom školskom roku prišiel Covid, ale v podstate som pol roka pracovala naplno a naživo. Mala som vtedy štvrtákov, teraz sú už ôsmaci. Bola som veľmi milo prekvapená, že rodičia tých mojich vtedajších štvrtákov mi písali a gratulovali k tomu, že som sa stala novou riaditeľkou školy, bola som z toho až dojatá, že si ma pamätali,“ priznáva riaditeľka.

Novej riaditeľke želáme veľa pracovných úspech a najmä spokojných zamestnancov, rodičov i žiakov. Rudolfovi Kuklovskému patrí veľká vďaka za jeho prácu a želáme mu pevné zdravie k užívaniu si ďalšieho životného obdobia.

 

(ek)