Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.11.2015 - 16:03  //  aktualizácia: 02.12.2015 - 14:08  //  zobrazené: 810

O burzu stredných škôl v Šali bol veľký záujem

„Remeslo má zlaté dno“ – hlása nie jedna stredná odborná škola. Dnes (19.11.) predstavili svoje študijné programy končiacim žiakom základných škôl. Na burzu stredných škôl v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Šali prišlo približne 250 žiakov základných škôl. Tí sú pred voľbou strednej školy, navštevujú ôsmu alebo deviatu triedu. Okrem šalianskych základných škôl prejavili záujem aj školy z okolitých obcí.

 

Svoje odbory a možnosti štúdia prišlo predstaviť 19 stredných škôl zo Šale, Galanty, Serede, Nových Zámkov, Dunajskej Stredy, Hurbanova, Nitry, aj z obce Mostová. V divadelnej sále mala každá škola svoj stôl a informačné materiály. Niektoré neváhali a ukázali aj kúsok zo svojich odborných pomôcok či zručností. Stredná umelecká škola mala vystavené rekvizity, technická škola technické pomôcky. Študenti ponúkali aj ochutnávku z dobrôt, iné tvorili účesy.

 

Zo Šale sa prezentovali tri školy. Gymnázium Juraja Fándlyho v Šali sa predstavila ako moderná škola, ktorá ponúka svojim študentom okrem štyroch jazykov aj laboratóriá na odborné predmety ako je chémia, biológia a fyzika. Stredná odborná škola Štúrova 74, ktorá vychovala už niekoľko kvalitných súťažiacich v jazdeckej disciplíne voltíž, dnes ponúka aj iné odbory. Študovať tu môžu už aj v odbore čašník či kaderník. Spojená škola Nivy 2 v Šali-Veči sa môže pochváliť okrem širokej škály odborov aj štipendijným programom a spoluprácou s dvoma zamestnávateľmi v regióne. S Duslom nadviazala škola spoluprácu už v minulom roku, vďaka nej získajú študenti okrem praxe aj bezplatné stravovanie a odmenu za prácu počas odborného výcviku od 3. ročníka. Škola začala nedávno spolupracovať aj so spoločnosťou Samsung. Počas budúceho týždňa tu chystajú dni otvorených dverí. „Od 23. do 25. novembra sa tešíme na všetkých záujemcov od 8.00 až do 18.00 hod. Dávame tak priestor nielen pre študentov, ale aj ich rodičov, aby si pozreli naše priestory, učebne či dielne,“ dodala riaditeľka Spojenej školy Nivy 2 Anna Keseliová.