Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.08.2017 - 17:11  //  aktualizácia: 16.08.2017 - 17:21  //  zobrazené: 2257

Pomáhajú ľuďom v núdzi

Hlásia, že charita nie je len o bezdomovcoch, potravinách, starých šatách a nie len pre veriacich. Trnavská arcidiecézna charita ako oficiálna charitatívna organizácia na Slovensku pomáha ľuďom v núdzi, osamelým, chorým, zdravotne postihnutým, starým, aj ľuďom bez domova. Pôsobia v Novom Meste nad Váhom, Smoleniciach, Piešťanoch, Hlohovci, Trnave, Seredi, Galante, Dunajskej Strede, Hurbanove, Komárne a na neposlednom mieste aj v našom meste.

Dnes 16. augusta sa postavili pred mestský úrad v Šali a šírili svoje posolstvo. Aj prednostke Mestského úradu v Šali Jane Nitrayovej na osobnom stretnutí vysvetlili, v čom sú iní. Pomáhajú tým, ktorí si nedokážu zaobstarať základné životné potreby. Niekedy poskytnú chladničku, práčku, kočík, každoročne prerozdelia asi 14 ton zbierky potravín a hygienických potrieb z predajní Tesco. Vytvorili aj „Centrá pomoci človeku“ určené prioritne ľuďom bez domova, v sociálnej a hmotnej núdzi či inej krízovej situácii. Nezabúdajú ani na chorých, súčasťou ich Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti ADOS Charitas sú profesionálne zdravotné sestry, ktoré odbornú starostlivosť poskytujú v prostredí domova. Zabezpečujú aj opatrovateľskú službu priamo v domácnostiach, či prevádzkovanie Domu pokojnej staroby. Mesto Šaľa kladie veľký dôraz na sociálnu starostlivosť, systémovo rieši predovšetkým problematiku ľudí bez domova, čo vyzdvihla aj Trnavská arcidiecézna charita.

Ich poslanie sa im ale darí napĺňať predovšetkým vďaka ich partnerom, darcom a podporovateľom. Stanete sa jedným z nich? Mesto Šaľa projekt charity aj ich plány rozširovať pole pôsobnosti na celé Slovensko určite podporuje.

(alx)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/