Domov   >  Projekty EÚ
publikované: 22.07.2013 - 09:49  //  aktualizácia: 21.04.2016 - 11:45  //  zobrazené: 1728

Prevencia kriminality v Šali – zvyšovanie bezpečnosti mesta 2013



Projekt je spolufinancovaný z rozpočtových prostriedkov Ministerstva vnútra -  Obvodného úradu Nitra  na rok 2013 na základe  uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality

 

Názov Projektu

Prevencia kriminality v Šali – zvyšovanie bezpečnosti mesta

Číslo zmluvy

č. 45/NR/2013 (258/2013) zo dňa 28.6.2013

Financovaný z

dotácia zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky SR na zabezpečenie úloh prevencie kriminality

Ministerstvo vnútra SR – Obvodný úrad Nitra

Prijímateľ

Mesto Šaľa

 

Začiatok realizácie aktivít projektu

(zverejnenie zmluvy o poskytnutí dotácie zo ŠR 1.7.2013)

07/2013

Ukončenie realizácie aktivít projektu

12/2013

Výška poskytnutej dotácie

9000,00 EUR

Celkový rozpočet podľa projektu

12046,80 EUR

 

Obsah projektu:

Projekt s názvom „Prevencia kriminality v Šali – zvyšovanie bezpečnosti mesta“  rieši v oblasti situačnej prevencie umiestnenie 5 nových kamier v rámci kamerového monitorovacieho systému mesta Šaľa do lokalít možného výskytu protispoločenských javov pri areáloch resp. v okolí areálov základných škôl. Konkrétne na ul. Krátka pri ZŠ J. C. Hronského, na ul. Školskej pri ZŠ Ľ. Štúra, na ul. Hornej pri ZŠ a MŠ J. Murgaša, na ul. Hollého pri ZŠ J. Hollého, čím projekt komplexne prispeje k prevencii kriminality a zvyšovaniu bezpečia v dotknutých lokalitách, zároveň vytvorí predpoklad pre lepšiu ochranu najmä školopovinných detí. Svojím zameraním projekt napĺňa jednu z priorít Stratégie prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v Slovenskej republike na roky 2012-2015 a jednu z priorít podpory aktivít v oblasti prevencie kriminality, ktorou je zvyšovanie bezpečnosti miest a obcí. Cieľom projektu je zníženie kriminality a inej protispoločenskej činnosti a prevenciou kriminality vytvárať predpoklady pre zvyšovanie bezpečnosti mesta využitím modernej techniky v boji s kriminalitou. Zhoršovaním sociálnej situácie obyvateľov sa opätovne výrazne navyšuje majetková trestná činnosť, preto sme sa zamerali v tomto projekte na spojenie monitorovania verejných priestranstiev so zariadeniami škôl a tým chceme docieliť synergický efekt z realizácie projektu. Predmetom je obstaranie a uvedenie do prevádzky aj s príslušenstvom 2 statických, 3 otočných kamier, riadiaceho pultu, vrátane licencií a montáže a súvisiacich výdavkov. Mestská polícia od zrealizovania projektu vo zvolených lokalitách očakáva zníženie protispoločenskej činnosti v monitorovaných oblastiach a zvýšenie počtu objasnených prípadov, ako aj zvýšenie subjektívneho i objektívneho pocitu bezpečia občanov a tým eliminovanie negatívneho imidžu mesta, zefektívnenie ochrany majetku občanov, mesta, štátu, zníženie rozsahu uličnej protispoločenskej činnosti (vandalizmus, krádeže, nepovolené parkovanie). Projekt bude realizovaný dodávateľským spôsobom na základe výsledku verejného obstarávania. Aj po ukončení aktivít projektu však budú jeho výsledky prínosom pre ďalšiu prácu jednotlivých zložiek polície a naďalej sa budú dlhodobo prejavovať jeho prínosy aj pre nepriamu cieľovú skupinu a resp. dopady na priamu cieľovú skupinu.

 

 

Ciele projektu:

zníženie kriminality a inej protispoločenskej činnosti

prevenciou kriminality vytvárať predpoklady pre zvyšovanie bezpečnosti mesta.

cieľavedomé, plánovité, koordinované a komplexné pôsobenie na príčiny a podmienky, ktoré vyvolávajú alebo umožňujú kriminalitu a inú protispoločenskú činnosť s cieľom ich predchádzania, potláčania a zamedzovania.

zapojenie modernej techniky v boji s kriminalitou = technické zabezpečenie prevencie.

 

 




dodávateľ vybratý na základe verejného obstarávania:

SALAMON INTERNET, s.r.o.