Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 06.04.2017 - 13:27  //  aktualizácia: 06.04.2017 - 13:32  //  zobrazené: 1507

Prihláste sa do INTERLIGY

Radi by sme Vám ponúkli aktívne využitie voľného času pre občanov vašej obce formou ponuky účasti mužstva z vašej obce v amatérskej súťaže v malom futbale, ktoré v meste Galanta už 39. rok organizuje o.z. Galantská Interliga.

Ide o súťaž pre amatérov nad 18 rokov, ktorá sa hrá na trávnatom povrchu na ihrisku, ktoré má rozmer polovice štandardného futbalového ihriska. Hrá sa systémom jar – jeseň, od apríla do leta, kedy má súťaž prestávku. Jesenná časť súťaže sa začína od konca augusta do konca októbra, v závislosti od počasia a počtu mužstiev. Za mužstvo nastupuje mužstvo v počte 5+1 a na súpiske mužstva môže byť až 17 hráčov. Hrá sa s futbalovou loptou č. 5, na hádzanárske bránky a pre súťaž platia pravidlá uvedené na internetovej stránke www.interliga.eu.  

Nakoľko ide o amatérsku súťaž, aktívni futbalisti sa jej môžu zúčastniť len keď splnia podmienku dosiahnutia minimálneho veku 35 rokov a môžu byť na súpiske mužstiev hrajúcich len 1. alebo 2. Okresnú triedu.

V roku 2016 sa naša liga malého futbalu stala členom Slovenského zväzu malého futbalu (SZMF) ako jeden zo zakladajúcich členov. Zámerom SZMF je propagácia malého futbalu na Slovensku, podpora jednotlivých futbalových líg malého futbalu na Slovensku, organizovanie Majstrovstiev Slovenska a účasť na Majstrovstvách Európy. Na Majstrovstvá Slovenska v malom futbale máme nárok poslať víťaza našej súťaže.

Veríme, že vo vašej obci sa nájdu amatérski fanúšikovia malého futbalu, ktorí by mohli rozšíriť naše rady, a tým reprezentovať aj vašu obec. Ako príklad, že zapojenie obyvateľov iných obcí do našich súťaží funguje. Mužstvo z Javorinky, ktoré ostatný rok 2016 vyhralo našu súťaž.

V prípade akýchkoľvek otázok vám ich ochotne zodpovie predstaviteľ O.z. Galantská Interliga v Galante: Marek Prokopec, 0903/759 530, prokopec@autoprofit.sk .

Verím, že túto ponuku budete brať ako šancu k zdravému využitiu voľného času mládeže a obyvateľov vašej obce. 

Vopred ďakujeme za Vašu pomoc.

Peter Paška v.r.

primátor mesta Galanta  

Prílohy