Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.08.2016 - 14:36  //  aktualizácia: 26.08.2016 - 14:55  //  zobrazené: 1983

Šaľa si uctila obete Slovenského národného povstania

Slovenské národné povstanie považujeme za zlomovú udalosť v boji za slobodu a demokraciu a významný medzník v dejinách Slovenského národa.  Je našou povinnosťou pripomínať si jeho odkaz.

Pri príležitosti 72. výročia Slovenského národného povstania sa v Šali za účasti členov Klubu vojenskej histórie Nitra, ale aj prednostu Okresného úradu v Šali uskutočnil pietny akt kladenia vencov. Pri pamätníku na Dolnej ulici sa zišli všetci tí, ktorí chceli vyjadriť úctu účastníkom povstania.

Prednostka mestského úradu Jana Nitrayová položila pred pamätník veniec ako znak úcty voči obetiam, ktorí padli pri oslobodzovaní Slovenska v období 2. svetovej vojny. Pre nás, občanov Slovenskej republiky, je dnes cťou si pripomenúť pamiatku všetkých hrdinských bojovníkov, vojakov, partizánov a ilegálnych pracovníkov, ktorí sa i napriek nepriaznivým podmienkam dokázali vzoprieť zlu, bojovať za svoje ideály, podstúpiť utrpenie aj zomierať.“ Spevácky zbor z Denného centra seniorov na Kráľovskej ulici zvýraznil spomienkovú atmosféru národnou piesňou „Kto za pravdu horí“.

 

(alx)