Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 20.10.2017 - 13:44  //  aktualizácia: 20.10.2017 - 20:38  //  zobrazené: 3834

Šalianska spoločnosť zamestnáva štvrťstoročie

Od roku 1992 vytvára spoločnosť pracovné miesta najmä pre ľudí z mesta a okresu Šaľa. Spoločnosť ProCS oslávila 25 rokov od svojho založenia.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Štefana Bartošoviča je 90% zamestnaných priamo z mesta alebo okresu. Nedostatok odborníkov však spoločnosť zameraná na priemyselné procesy pociťuje. „Momentálne zamestnávame približne 80 ľudí, ale máme aj externých zamestnancov. Aj v tomto čase hľadáme nových ľudí. Nie je to ľahké, lebo na trhu nie sú ľudia, akých by sme potrebovali, väčšinou sa komunikuje v angličtine a je to odborná angličtina,“ hovorí Štefan Bartošovič.

Na slávnostnom programe v kultúrnom dome vystúpil známy Folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrice. Spoločnosť ProCS si zaspomínala aj na svoje začiatky, kedy ešte patrila pod spoločnosť Duslo. Hoci sa ProCS odčlenila, v niektorých oblastiach naďalej spolupracujú. „Spolupracujeme v oblasti automatizácie systémov riadenia technologických procesov. Veľmi zjednodušene povedané, spravujú náš informačný systém, ktorý slúži na riadenie jednotlivých procesov na jednotlivých prevádzkach,“ vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti Duslo Petr Bláha, ktorý Štefanovi Bartošovičovi odovzdal sklenenú plaketu vyjadrujúcu vďaku za spoluprácu. Duslo zamestnáva 2086 ľudí. Zaujímavé je číslo, koľko Šaľanov pracuje v Dusle. „Dnes zamestnávame 5,6% ekonomicky činných obyvateľov mesta Šaľa,“ dodal Bláha.

Spoločnosti zaželal do budúcnosti všetko dobré aj primátor Šale Jozef Belický. „Prínos tejto firmy nevidím len v tom, že zamestnávajú, dávajú chlieb našim ľuďom. Ale aj v tom, že za posledné roky podporila veľké množstvo kultúrnych a športových podujatí, pomohli mnohým ľuďom v sociálnej oblasti, občianskym združeniam v meste. Toto všetko dotvára excelentný imidž spoločnosti. Sme naňho právom pyšní,“ povedal primátor a Štefanovi Bartošovičovi odovzdal ďakovný list mesta Šaľa.

Od roku 2015 je spoločnosť členom medzinárodnej siete Actemium, ktorá združuje firmy v skupine Vinci energies, zameranej na zákazníkov v oblasti priemyslu. Aj business development manager spoločnosti Actemium Fred Duterne zaželal „Procéeske“ všetko dobré, najmä, aby o ďalších 25 rokov, v roku 2042 oslávili polstoročie fungovania.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/