Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 21.02.2024 - 15:36  //  aktualizácia: 21.02.2024 - 16:21  //  zobrazené: 283

Tretiaci navštívili mestský úrad

Kongresová sála, kde rokujú poslanci, sobášna miestnosť, klientske centrum či kancelária primátora mesta – všetky tieto "zákutia" mestského úradu si osobne prišli pozrieť tretiaci ZŠ J. C. Hronského v Šali.

Páčila sa im aj zelená strecha či výťah. Primátor ich z vedomostí o Šale trošku preskúšal. Ani žiaci ho nešetrili a dali mu zopár otázok na telo.

Na otázku primátora, či poznajú meno významného Šaľana, žiaci po krátkom váhaní povedali meno Jánosa Feketeházyho. To, že býval tam, kde sa dnes nachádza mestský úrad, resp. nemocničný park, nik zo žiakov nevedel. Primátor im vysvetlil aj to, čo sa pravidelne v kongresovej sále deje – zasadá tu 21 volených poslancov a rozhodujú o chode mesta. V sobášnej sieni si zas zahrali akt sobáša. Primátor im ukázal pieskovaný obraz s mapou Európy, na ktorej sú vyobrazené erby našich partnerských miest. Po návšteve na mestskom úrade už žiaci vedeli aj to, že partnerskými mestami Šale je Oroszlány, Konski, Mohyliv-Podolskyij, Telč a Kuhmo. O boľačkách nášho mesta – akými sú obchvat, chýbajúca plaváreň či nemocnica, sa porozprávali v jeho kancelárii. Na záver si pozreli z okna zelenú strechu a odskúšali aj výťah.

Podľa slov ich pani učiteľky je takáto exkurzia užitočná a naučia sa na nej deti viac ako na teoretickej hodine. Sme radi, že sme mohli takýmto spôsobom prispieť k rozšíreniu ich vedomostí. Aj tento týždeň čakáme malú-milú návštevu. Tentokrát prídu predškoláci z materskej školy.

(ek)