Domov   >  Kino
publikované: 06.03.2023 - 12:12  //  aktualizácia: 06.03.2023 - 13:19  //  zobrazené: 1042

Creed III., Úžasný Mauric, Invalid, Villa Lucia, Vreskot 6

Program kina (9.3. - 12.3.2023)

Štvrtok 20:00 Creed III.

Žáner: Dráma, Športový 

 

Po ovládnutí boxerského sveta sa Adonisovi „Donniemu“ Creedovi (Michael B. Jordan) darí v kariére aj v rodinnom živote. Keď sa jeho kamarát z detstva a bývalý boxerský talent Damian „Dame“ Anderson (Jonathan Majors) po dlhom treste vo väzení opäť objaví, túži dokázať, že si zaslúži svoje miesto ringu. Stretnutie medzi bývalými priateľmi je viac než len boj. Na vyrovnanie skóre musí Donnie ohroziť svoju budúcnosť a bojovať s Dameom – bojovníkom, ktorý nemá čo stratiť. (zdroj: Continental film)

 

Piatok 17:30, sobota 15:00, nedeľa 15:00 Úžasný Mauric

Žáner: Animák

Zo sveta Úžasnej Plochozeme a kníh Terryho Pratchetta prichádzajú do kín obľúbení hrdinovia v animovanej komédii pre celú rodinu s názvom Úžasný Mauric. Prefíkaný hovoriaci kocúr Mauric sa dá dokopy s partičkou inteligentných potkanov, s jedným nie veľmi bystrým chlapcom a spolu vymyslia plán ako ošklbať obyvateľov malého, ospalého mesta. V jeho podzemí sa však ukrýva tajomstvo a Mauricov dokonalý podvod sa zmení na nečakané dobrodružstvo. Mauric je kocúr ulice. Je všetkými masťami mazaný a ako každá správna mačka myslí iba sám na seba. Jedného dňa však zrazu zistí, že začína mať ľudské myšlienky a dokonca dokáže rozprávať. A nie je v tom sám! Potkany z miestneho klanu sú na tom rovnako – začali rozprávať, inteligentne uvažovať a zaujímať sa o vzdelanie. Vraj zjedli niečo zo skládky pri čarovnej univerzite. Kocúr a potkany vytvoria zvláštne priateľstvo a do partie k nim pribudne aj mladý chlapec, ktorý je síce len priemerne inteligentný, dokáže však hrať na píšťalke. Svojrázna skupinka putuje z mesta do mesta, potkany všade vytvoria „potkaniu pohromu“ a keď už je najhoršie, chlapec sa nechá najať ako potkaniar, potkany z mesta s pomocou píšťalky odvedie a nechá si za to od miestnych obyvateľov kráľovsky zaplatiť. O odmenu sa potom všetci podelia. Teraz však dorazili do mesta, v ktorom niečo nehrá. Zaváňa to tu sprisahaním nielen na zemi, ale aj pod ňou. V podzemí sa totiž ukrýva naozaj desivé, zlovestné tajomstvo. Osvedčený trik sa náhle zvrtne a namiesto množstva zlata čaká na úžasnú partičku veľké, zábavné a poriadne nebezpečné dobrodružstvo. Animovaný film Úžasný Mauric vznikol podľa knihy Terryho Pratchetta. Britský spisovateľ už desiatky rokov zabáva milióny čitateľov na celom svete svojimi príbehmi z Úžasnej Plochozeme. Jeden z nich, knihu Úžasný Mauric a vzdelané hlodavce, venoval deťom. Pratchettov rozprávačský talent a humor preniesol na plátno ten najpovolanejší. Scenárista snímky Úžasný Mauric Terry Rossio má totiž za sebou napríklad scenáre k Shrekovi 1 a 2 alebo ku všetkým dielom Pirátov z Karibiku. (zdroj: Bontonfilm)

 

Piatok 20:00 Invalid

Žáner: Čierna komédia

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Réžie filmu INVALID sa zhostil Jonáš Karásek, režisér s mimoriadnym zmyslom pre humor a citom pre silnú vizuálnu stránku, ktorý dokáže suverénne kombinovať humor s akciou, a to všetko navyše zabalené v atraktívnom vizuálnom obale. Pre Jonáša to bude už jeho tretí film po komerčne úspešných filmoch Kandidát a Amnestie. Scenár k filmu napísal Tomáš Ďušička a je zaplnený originálnymi postavami, jedinečným príbehom a hlavne vtipnými autentickými dialógmi a replikami, ktoré majú potenciál stať sa kultovými. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. V snímke sa okrem spomenutého Zděnka Godlu a Gregora Hološku, predstavia Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Sandra Lasoková ale aj hviezdy hudobného show-biznisu Rytmus v úlohe rómskeho úžerníka, Majk Spirit v úlohe policajta a trio hip-hop hviezd doplní aj raper VEC. (zdroj: Cinemart)

 

Sobota 17:00, nedeľa 20:00 Villa Lucia

Žáner: Komédia

Villa Lucia je originálnou kombináciou dvoch u nás divácky najpopulárnejších žánrov: romantickej komédie a kriminálneho filmu. Silné charizmatické herecké obsadenie, prepracované kaskadérske scény a najmodernejšie digitálne technológie, aké v slovenskej kinematografii nemajú obdobu, to všetko je Villa Lucia. Vtipné, hláškami okorenené dialógy a situácie ktoré diváka určite rozosmejú. „Skutočná“ komédia Villa Lucia rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy, Luciu Renerovú (Hana Vagnerová). Cyril (Juraj Hrčka) si po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu kvôli Lucii lieči nervy v psychiatrickej liečebni a práve dnes sa jej chce v rámci terapie za všetko ospravedlniť. Gorazd (Michal Kubovčík) je s Luciou zasnúbený a práve dnes musí svoj vzťah pred nestabilným Cyrilom utajiť. Svätopluk (Martin Meľo) sníva o tom, že práve dnes má poslednú šancu dať starú partiu dokopy. Snaha raz a navždy urovnať nevyriešenú minulosť privedie rozhádanú trojicu až do Luciinho rodného domu, kde hrdinovia narazia na ešte väčšiu prekážku. Nestráženú starú vilu nad mestom majú totiž práve dnes v pláne vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti – Jánoš (Vlado Černý), ktorý sa chce pred odchodom do dôchodku za každú cenu zabezpečiť „posledným džobom“, a jeho zakríknutý synovec Rudo (Tomáš Mischura), ktorý so strýkovým plánom ticho nesúhlasí. Zlodejom neochotne asistuje beznádejne poverčivý taxikár „Džeremy z Vrakune“ (Zdeněk Godla). Nastáva noc plná akcie, komických situácií a vtipných dialógov. Prežijú iba tí, ktorí držia spolu – hoci aj proti svojej vôli... Lebo „tú pravú“ môže mať iba jeden. (zdroj: Bontonfilm)

 

Sobota 20:00, nedeľa 17:00 Vreskot 6

Žáner: Horor

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčatá Chad a Mindy prežili vyčíňanie tajomného vraha ukrytého pod maskou ducha v mestečku Woodsboro. V snahe zabudnúť na tieto tragické udalosti sa všetci štyria presťahujú do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlho, a objaví sa nový, ešte brutálnejší zabijak v maske Ghostface a ich životy sú opäť v ohrození.  (zdroj: Forum film)

 

Sledujte: 

Instagram: kino.sala

FB: Kino Šaľa

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/