Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.08.2015 - 09:03  //  aktualizácia: 07.08.2015 - 09:07  //  zobrazené: 1566

DOMOV DÔCHODCOV DOKONČIA

DOMOV DÔCHODCOV DOKONČIA

Domov dôchodcov by mal byť hotový v októbri. Posun v projekte nastal vďaka schváleniu dodatkov k zmluve vo výške viac ako 300-tisíc eur. Rozhodli o tom poslanci na svojom rokovaní v neplánovanom termíne, 6. augusta 2015. Z 19-tich prítomných poslancov hlasovalo za schválenie dodatkov a teda pokračovanie prác osemnásti. Jeden z nich sa zdržal (dvaja neboli prítomní).
Práce by mali byť dokončené v októbri tohto roka. „Všetci (riadiaci orgán, mesto, dodávateľ - pozn. autora) robíme na tom, aby sme do 31. októbra dokázali odovzdať dielo.“ Dodal k diskusii poslancov primátor mesta.
Stavebná firma odstúpila od zmluvy v septembri, kedy sa práce na domove dôchodcov pozastavili. Vedenie mesta sa pokúsilo spoluprácu s firmou obnoviť. Je totiž názoru, že mesto malo len dve možnosti - schváliť dodatok k zmluve a dokončiť stavbu alebo dodatok neschváliť. Mestu by tak zostala na krku nedokončená stavba a prišlo by o vyše dvojmiliónovú dotáciu z eurofondov. Stavebná firma Euro-building doposiaľ preinvestovala do stavby viac ako 1,2 milióna eur, ktoré mesto zo spomínanej dotácie už aj čerpalo. V prípade nepodpísania dodatku by muselo mesto čerpané financie vrátiť.
Domov dôchodcov vznikne z bývalej škôlky na Nešporovej ulici. Miesto tu bude mať 80 seniorov.
(ek)