Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 05.02.2017 - 12:17  //  aktualizácia: 06.02.2017 - 08:23  //  zobrazené: 2892

Futbalisti Dusla zarezávajú v príprave

Futbalisti Dusla zarezávajú v príprave

Po skončení ročníka 2015/2016 II. futbalovej ligy zostúpili futbalisti Slovan Duslo Šaľa do III. futbalovej ligy.

Po  jesennej časti majstrovskej súťaže ročník 2016/2017 skončila Šaľa v 19.  – člennom futbalovom peletóne na 10. mieste. Do októbra 2016 pôsobil na lavičke Dusla ako tréner Pavol Bartoš, ktorého nahradil bývalý šaliansky futbalista Oskar Lancz. 

+ Zmeny v hráčskom kádri:

Prišli: Štefan Lalák (V. liga Horná Kráľová), Michal Kružlík (V. liga Veľké Lovce), Samuel Ďuriš (I. dor. liga FC Nitra) – všetko vlastní odchovanci.

Odišli: Pankaričan a Popara (hľadajú si angažmán - Srbsko), Karim (Neded), Petrovský (pracovné povinnosti v Nórsku).

K zmenám v hráčskom kádri nový lodivod Oskar Lancz povedal: „Odišli pomerne skúsení futbalisti, ale neboli to naši materskí hráči. Klub sa vydal na cestu práce s vlastnými odchovancami. Tím  sa snažíme doplniť o takých futbalistov, ktorí už v Šali pôsobili a dobre ich poznáme. Do rámca klubovej filozofie  zapadajú aj tri zimné príchody. Kvality 36. ročného Laláka sú dobre známe. Jeho skúsenosti môžu pomôcť.  Budeme pracovať s mladým kádrom. Prvoradým cieľom je záchrana tretej ligy, hoci dnes ešte nikto nevie aká priečka bude k tomu stačiť. Súťaž je vyrovnaná, bude to ťažké, ale chceme byť lepší ako na jeseň.“

+ Šalianski futbalisti sa venujú futbalu popri práci, resp. štúdiu a z toho dôvodu trénujú večer. Vzhľadom ku kvalite umelého trávniku sa na sústredenie von nechystajú. Súčasťou prípravy je tiež regenerácia a priateľské stretnutia, v ktorých sa stretnú so súpermi rôznych herných štýlov a kvality.

+  Doterajšie priateľské stretnutia: 

Slovan Duslo Šaľa (III. liga) – Dolné Saliby (IV. liga) 3:2 (0:1) Kochan 2, R. Prúčny.

Slovan Duslo Šaľa (III. liga) – FK Kolárovo (IV. liga) 3:0 (2:0) góly: Kochan 3. 

Slovan Duslo Šaľa – FK Dvory n/Ž  (IV. liga) 3:2 (2:1) R. Prúčny 2, Surányi.

Slovan Duslo Šaľa –  Devínska Nová Ves  (III. liga)  0:1 (0:1)

poznámka: za stavu 0:0 nepremenil R. Prúčny 11 metrový kop.

Slovan Duslo Šaľa –  FK Malženice (V. liga) 3:1 (2:1) R. Prúčny, Kružlík, F. Prúčny

+ V priateľských stretnutiach doposiaľ reprezentovali:

Rusznák, Porubský  – Kudry, Szalay, Ďatko, Jurík, Kružlík, F. Prúčny, Lalák, Domasta, Tóth,   M. Kochan,  Račkovič, R. Prúčny, Lang, Keszely, Ďuriš, Surányi, Kartík, Sedmák.

JOZEF  SKLENÁR

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/