Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 26.04.2018 - 15:14  //  aktualizácia: 26.04.2018 - 15:23  //  zobrazené: 1587

Kraj ocenil naj športovcov, sú medzi nimi aj Šaľania

Nitriansky samosprávny kraj si všimol šikovných a úspešných športovcov aj zo Šale! Najúspešnejší športovci za rok 2017 si v stredu prevzali z rúk predsedu kraja Milana Belicu ocenenie. Celkovo ocenili 23 jednotlivcov, 13 športových kolektívov, šesť trénerov a šesť osobností za ich celoživotný prínos pre šport. Sedem ocenení putovalo do nášho mesta Šaľa!

Kolkárka Patrícia Machalková, plavkyňa Zuzana Hrašková, voltižérka Jana Majdlenová, športová strelkyňa Lea Tomášková, predseda OATJK Šaľa Ľudovít Marinčák – to sú jednotlivci zo Šale a okolia, ktorých úspechy ocenil aj Nitriansky kraj. Z kolektívnych športov sa pocty dostalo Jazdeckému klubu Langov dvor Trnovec nad Váhom a šalianskemu Hádzanárskemu družstvu mužov. Šikovným športovcom prišiel zagratulovať aj primátor Šale Jozef Belický a prednostka MsÚ Šaľa Jana Nitrayová.

Ako vo svojom príhovore pripomenul Belica, oceňovanie športovcov, ktorí úspešne reprezentujú nielen Nitriansky kraj, ale v mnohých prípadoch aj Slovensko, je súčasťou aktivít, ktorými sa kraj snaží šport podporovať. "Okrem toho každý rok poskytujeme dotácie klubom i samosprávam v regióne na rôzne aktivity. Celkovo NSK vlani podporil 640 subjektov a na šport dal viac ako 770.000 eur," skonštatoval Belica.

Podľa slov predsedu kraja šport zohráva významnú úlohu v rámci celého Nitrianskeho kraja. "Pomáha rozvíjať amatérske a voľnočasové športovanie a zároveň vytvára podmienky na rozvoj talentov, ktoré nás reprezentujú doma i v zahraničí. Poďakovať musím aj vedeniu športových klubov aj pracovníkom v ich technickom zázemí, bez ktorých by ani tí najtalentovanejší reprezentanti nemohli podávať kvalitné výkony," dodal Belica.

 

(TASR, EK)

  • foto: NSK
  • foto: NSK
  • Jazdecký klub Langov dvor z Trnovca nad Váhom, foto: NSK
  • Ľudovít Marinčák, foto: archív MsÚ Šaľa
  • kolkárka Patrícia Machalková, foto: archív MsÚ Šaľa
  • KVŠ Barakuda Zuzana Hrašková, foto: archív MsÚ Šaľa