Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 09.11.2015 - 08:15  //  aktualizácia: 09.11.2015 - 08:18  //  zobrazené: 1428

Mládežnícky hokej v Šali ožíva

O založenie hokejového klubu mládeže v Šali je záujem. Potvrdili to rodičia a deti na štvrtkovom stretnutí s budúcim trénerom z Banskej Bystrice Lukášom Plešavským. Nápad oživiť mládežnícky hokej prišiel od Šalianky Lenky Belovičovej, ktorá je výbornou projektovou manažérkou. Ich plány s mladými hokejistami zo Šale sú veľké – ak sa dá dokopy aspoň 80-členný tím aktívnych hokejistov, plánujú zastrešiť klzisko.

 

Na stretnutie na Základnej škole Ľ. Štúra v Šali prišlo asi 30 detí s rodičmi, ďalší prejavili záujem o členstvo v klube telefonicky. Myšlienku domáceho tímu privítali aj rodičia detí zo Šale, ktoré v súčasnosti hrajú a trénujú v Nitre. Boli by radi, ak by ich ratolesti mohli vzťah k tomuto športu ďalej pestovať na domácej pôde.

„Šaľa bola vždy športové mesto a Slovensko hokejovou krajinou. Veríme, že záujem o hokej v našom meste sa ešte prehĺbi,“ povedala Lenka Belovičová.

 

Do vznikajúceho tímu je stále možné sa prihlásiť telefonicky na t.č. 0950 435 505 alebo mailom hkmladezsala@gmail.com. Prvý tréning je naplánovaný v týždni od 16. novembra, o presnom termíne a čase budú tréneri informovať. Mesto túto iniciatívu podporuje a bude nápomocné pri vytváraní a fungovaní nového hokejového klubu.