Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 19.09.2016 - 16:32  //  aktualizácia: 19.09.2016 - 16:58  //  zobrazené: 3148

Legendy šalianskeho športu odovzdali svoju štafetu

Futbal aj hádzaná sú dva športy, ktoré majú v Šali hlbokú históriu. Začiatok septembra patril práve prezentácii šalianskeho futbalu. Naše športové hviezdy starších aj mladších ročníkov sa predviedli na  športovom podujatí Hviezdy deťom proti známym osobnostiam športu a kultúry z Česka aj Slovenska.

Futbalový zápas Československý Lev vs. Legendy Šale vzbudzoval od začiatku dojem zaujímavého zápasu, čo mohli potvrdiť všetci návštevníci. Pre deti boli v priebehu dňa prichystané rôzne atrakcie, či už to bol nafukovací hrad alebo šmykľavka, zatiaľ čo si rodičia mohli pochutnať na vynikajúcom guláši od našich seniorov. Moderátorské duo Peter Batthyány a Roman Fratrič boli neoceniteľnou súčasťou veselej atmosféry tohto športového dňa. Na začiatku futbalovej prezentácie sa predviedli naše šikovné mažoretky a po privítacích slovách viceprimátorky mesta Šaľa Danici Lehockej sa odpískal očakávaný zápas. V prestávke Legendy Šale povzbudil aj primátor Jozef Belický.

Zápas sa skončil krásnym skóre 4:4 a aj po niekoľkých vyrovnaných pokutových kopoch sa všetci zhodli na nerozhodnom, remízovom výsledku. Ako sa má strieľať do brány následne ukázali aj naši najmenší futbalisti, ktorí sa často krát aj úspešne pokúsili prekonať v bráne stojaceho Petrovcikého, známeho slovenského hokejistu. Najlepším mladým strelcom odovzdala ceny viceprimátorka mesta a Jozef Belický osobne gratuloval a odovzdal ceny šalianskym vynikajúcim športovcom, ktorí sa u nás významne podieľali na rozvoji športu. Športový deň pokračoval aj prezentáciou šalianskeho rodáka Erika Tótha, majstra sveta v kulturistike alebo autogramiádou hviezd z tímu Československého Leva, na ktorú sa tešili hlavne tí najmenší.

Šport, a to nielen futbal, má v Šali hlbokú tradíciu a naše „legendy“ sa doteraz snažia z detí vychovať vynikajúcich športovcov, a tento výnimočný exhibičný futbalový zápas to len dokázal. Šalianske legendy tak odovzdali svoju štafetu tým najmladším.

 

(alx)