Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 19.12.2016 - 08:36  //  aktualizácia: 20.12.2016 - 07:30  //  zobrazené: 1263

Šalianski hádzanári vrátili Považskej Bystrici prehru

Vydreté víťazstvo, ale teší

 

HKM Šaľa – MŠK Považská Bystrica  33:31 (17:17) 

V priebehu desiatich dní sa stretli oba hráčske kolektívy v súťažných zápoleniach už po tretí krát a v dvoch prípadoch odchádzali do kabín spokojnejší šalianski hádzanári.

Aj keď vypadnutie v semifinále Slovenského pohára trochu bolí (poznámka: po výhre doma 34:27, prehrala Šaľa v Považskej Bystrici o 10 gólov v pomere 32:22  a do finále postúpil náš, premožiteľ, ktorý sa v ňom stretne s Tatranom Prešov, ktorý porazil dva razy v semifinále Topoľčany) u zverencov trénera Jána Kolesára čakal cez víkend dôležitý duel v rámci 13. kola základnej časti hádzanárskej Extraligy mužov. Hostia povzbudený postupom do finále Slovenského pohára (poznámka: tým aj istým štartom v európskych hádzanárskych súťažiach) začali sebavedomo a išli do vedenia Strelcom, no domáci pivot Dudáš obratom vyrovnal. Po prvý krát sa dostala Šaľa do vedenia v 5. minúte po delovke F. Šulca (3:2)  ktorý zohral v šalianskom drese veľmi dobrý zápas. Hostí najmä v prvom polčase držal nad vodou brankár, český legionár Motlík, ale najmä pivot Macháč (strelil v I. polčase 6 gólov), čo zabezpečovalo MŠK  vedenie o dva góly (5:7, 7:9). Náskok 1 – 2 gólov si hostia udržiavali až do 20. minúty, kedy Szapu so Šulcom pri šalianskej presilovke vyrovnali na 12:12. Až do záverečných sekúnd prvého polčasu boli aktívnejší hostia, ale do kabín mohli ísť s náskokom domáci hráči.  V 29. minúte výborný Szapu vyrovnal na 17:17 a po faule na Mažára zahrával HKM  päť sekúnd pred koncom sedmičku. Strelu osvedčeného exekútora Melnyka však druhý brankár  hostí Biel vyrazil.

Hneď v úvode II. polčasu však Michnievitz technickou strelou dostal domácich do vedenia 18:17. Obraz hry sa zmenil náskok museli teraz doťahovať hostia. Vďaka strelecky disponovanému Chudobovi (poznámka: v minulosti obliekol aj šaliansky dres) sa im to aj darilo.  Po góle P. Kroka odskočila Šaľa do vedenia na rozdiel dvoch gólov (21:19), ale hostia dokázali využiť vylúčenie Polakoviča na dokonalý obrat, keď sa tromi gólmi v rade dostali v 39. minúte do vedenia 21:22. Domáci dokázali skóre zrovnať, ale hostia odskočili v 47. minúte do vedenia o tri góly (23:26), najmä vďaka gólom Chudobu a Machača (zaznamenali spolu 18 gólov), čo  bolo najvyššie vedenie v zápase. Domáci kolektív však nezložil zbrane a vďaka veľkej bojovnosti a hernému nasadeniu hlavne skúsenejších hráčov pomaly, ale isto ukrajoval z hosťujúceho náskoku. Po góloch Polakoviča a Michniewitza sa im podarilo v 55. minúte vyrovnať (30:30). To už stál v šalianskej bránke skúsený a nie celkom fit brankár Fabián, ktorý sa blysol  2 – 3 výbornými zákrokmi. Hostia síce išli ešte raz do vedenia Vallom, ale do konca duelu už strieľali góly iba domáci hráči.  Szapu, Mažár a Michniewitz tromi gólmi v rade strhli dôležité víťazstvo v poslednom tohto ročnom domácom dueli na svoju stranu. Dôležitá výhra  aj z dôvodu postavenia družstiev v tabuľke po skončení základnej časti. Vzhľadom k tomu, že v 5. kole prehrala Šaľa v Považskej Bystrici 30:28, pri rovnosti bodov s týmto kolektívom, by sme vďaka víťazstvu 33:31 (väčší počet strelených gólov) skončili v tabuľke pred nim.

JOZEF SKLENÁR

 

HKM Šaľa – MŠK Považská Bystrica  34:27 (17:15)

Pred 500 divákmi rozhodovali: Cibere a Richvalský; 7 metrové hody: 3/2 – 3/3, vylúčení: 1:4.

HKM:  Fabián, Repáň, A. Klačko – Melnyk, Guzy 2,  Michniewicz 5/2, Krokavec,  T. Mažár 3, Szapu 7, Polakovič 2, P. Krok 5, Janíček, F. Šulc ml. 8, Percze, Maguška, Dudáš 1.  Tréner Ján Kolesár.

MŠK Pov. Bystrica: Chudoba 10/3, Š. Macháč 8, Pupík 5,.... 

Tréner Ján Kolesár: „Čakal nás ťažký súper, ktorý už viac rokov patrí k slovenskej špičke a mohli sme sa o tom presvedčiť spolu s divákmi v troch vzájomných dueloch. Proti kvalitnému súperovi sme vyrobili v priebehu zápasu viac technických chýb, ktoré súper okamžite trestal. Musím chlapcov pochváliť za bojovný výkon. Vďaka ich vysokému hernému nasadeniu, sa nám nakoniec podarilo v dramatickom závere strhnúť víťazstvo na našu stranu, ktoré teší.“

KOMPLETNÁ FOTOGALÉRIA

 

  Foto:ilustračné / zdroj:eurohandball.com

Staňte sa členom oficiálnej skupiny facebook/MestoŠaľa. Kliknite si sem: https://www.facebook.com/groups/327353394042257/