Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.09.2018 - 11:17  //  aktualizácia: 10.09.2018 - 11:44  //  zobrazené: 1912

Už môžu zbierať včeličky či slniečka

Asi 270 drobcov netrpezlivo čakalo v hľadisku, aby ich zavolali na pódium k prevzatiu dôležitého dokumentu. Primátor mesta im po rozkošnom programe odovzdal žiacke knižky. Od pondelka 10. septembra teda už majú kam zapisovať včeličky či slniečka.

Prváčikovia zo všetkých šiestich šalianskych základných škôl sa stretli v kultúrnom dome. Večania pricestovali autobusom. Priviedol ich sem spoločný cieľom - získať žiacku knižku a hrdo si ju odniesť domov. Alenka Demková so svojími pomocníkmi z Divadelného súboru Materinky pripravili pre deti niekoľko skúšobných otázok. Prváčikova každej školy mali iné zadanie. Kým jedna škola hádala písmenká z obrázku a hľadali slová začínajúce sa na tieto písmená, druhá musela zaspievať pesničku, aby si tak "kúpili" šlabikár. Ďalšia trieda mala za úlohu vymenovať jesennú úrodu záhrady, ktorú museli ochrániť pred škodcami - zahrali sa teda na strašiakov a odháňali hmyz. 

Po úspešnom zvládnutí úloh sa všetci dostali k vytúženej žiackej knižke a navyše dostali aj lízanku. Všetkým prváčikom zaželal primátor Jozef Belický len samé včeličky a slniečka!

 

(ek)