Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 05.12.2016 - 12:26  //  aktualizácia: 05.12.2016 - 14:42  //  zobrazené: 2087

V Šali sa strieľalo zo vzduchových zbraní

Mestská športová hala bola cez víkend 3.- 4. decembra opäť plná. Tentokrát sa stala dejiskom dôležitej streleckej súťaže.

V Šali sa s finančnou podporou mesta a pod organizáciou Slovenského streleckého zväzu a Športovo-streleckého klubu Šaľa konala súťaž Extraligy a Ligy talentovanej mládeže v streľbe zo vzduchových zbraní a zároveň kvalifikačné preteky na Majstrovstvá Slovenskej republiky. Zasúťažila si aj 1. Strelecká liga - seniori.

Strelci súťažili v disciplínach vzduchové pušky a vzduchové pištole (40 a 60 rán) v kategóriách muži, juniori, ženy, juniorky. V lige pre talentovanú mládež súťažili kadeti a kadetky, dorastenci a dorastenky. Vyše 180 strelcov z celého Slovenska, spolu s niekoľkými strelcami z Českej republiky a Rakúska tak ukázali cez víkend svoj talent v Šali. Podujatie slávnostne otvorila viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká. Následne bola odštartovaná 1. zmena strelcov v disciplínach vzduchové pušky a pištole na 60 rán. Zo vzdialenosti 10 metrov strieľali na terčové priťahovacie zariadenie Hering. Po 15 minútovej príprave a nástreloch začal 60 minútový pretek. Jedinečnosťou je, že v Šali vždy 10-ti strelci strieľali aj na elektronické terče podľa pravidiel so skráteným súťažným časom. Počas pretekov bolo v športovej hale okrem výstrelov úplné ticho, na tvárach strelcov sa zračilo plné sústredenie, ale aj štipka napätia. Každý sa snažil podať ten najlepší výkon, víťazmi sa v každej kategórii stalo len pár z nich.

Víťazné poháre za vynikajúce výsledky odovzdala v nedeľu v doobedňajších hodinách viceprimátorka Danica Lehocká v spolupráci s Ing. Erikom Kováčom. Tomu najväčšiemu uznaniu sa dostalo len jednému strelcovi. Cenu primátora mesta Šaľa za najhodnotnejší výkon odovzdala viceprimátorka mladému strelcovi Matejovi Medveďovi z VŠC DUKLA - Banská Bystrica.

Danica Lehocká zároveň nezabudla pripomenúť, že Šali sa dostala ďalšia významná česť a to organizovať tú najvyššiu slovenskú súťaž. Začiatkom roka 2017, v dňoch 24.-26. februára sa v priestoroch Mestskej športovej haly budú konať Majstrovstvá Slovenskej republiky v streľbe zo vzduchových zbraní.

Športové strieľanie je šport predovšetkým o disciplíne, sústredení, presnosti v kombinácii s rýchlosťou, ale aj o vášni. O tom Vás presvedčia napríklad v Športovo-streleckom klube Šaľa (www.ssk-sala.sk).

 

(alx)

Tí strelci, ktorí mali záujem o všetky fotografiie, kontaktujte nás na aszabova@sala.sk.

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

Prílohy

vysledky sala 2016

(pdf - 428.31 kB)