Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.09.2016 - 13:55  //  aktualizácia: 30.09.2016 - 17:24  //  zobrazené: 6023

OC Kaufland chystá zmenu parkovacieho systému

Mesto Šaľa v uplynulých dňoch dostalo od vedenia obchodného centra Kaufland informáciu o zmene parkovacieho systému pred nákupným centrom.

Na základe vyjadrení dotknutého OC Kaufland je parkovisko navrhnuté pre zákazníkov obchodu. Vzhľadom na to, že obyvatelia priľahlého sídliska využívajú parkovisko OC Kaufland pre odstavovanie svojich vozidiel, sa vedenie OC rozhodlo upraviť organizáciu dopravy na parkovisku. Počíta sa so zavedením elektronického parkovacieho systému so vstupnými závorami na parkovisko pre jeho obidve vstupné časti.

Čo je ale pre občanov dôležité, zákazníci obchodného centra nebudú znevýhodnení. OC Kaufland zaistí počas otváracích hodín a hodinu pred a po možnosť bezplatného parkovania pre svojich zákazníkov na dobu 90 minút. Parkovanie bude spoplatnené len po prekročení uvedeného času a mimo otváracích hodín bude pre verejnosť uzatvorené.

Na základe týchto skutočností sa uskutoční rokovanie zástupcov mesta, OC Kaufland a štátnej správy dňa 06.10.2016, keďže navrhovaná zmena bude mať dopad tak na statickú, ale aj dynamickú dopravnú situáciu v meste.

 

(alx)

 

 

ilustračné foto zdroj: dap-praha.cz

  • ilustračné foto zdroj: dap-praha.cz

Prílohy

Technická správa

(doc - 50.5 kB)
Situačný nákres

(pdf - 284.91 kB)