Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 03.04.2013 - 08:20  //  aktualizácia: 03.04.2013 - 08:22  //  zobrazené: 1536

03/2013 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 03/2013  |  dátum konania: 25.03.2013

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. XIX/1.
Koncepcia prevencie – o formovaní partnersko - pracovného teamu pre realizáciu Koncepcie prevencie informoval PhDr. Marián Šperka. V uvedenom pracovnom teame budú zástupcovia komisie ŽP, VP a B,  komisie školstva, dobrovoľníci, zástupcovia MsP, zástupcovia základných aj stredných škôl ako aj z nezávislej organizácie mladých. Práca teamu bude prebiehať v niekoľkých sekciách (výkonná, monitorovacia, finančná), ktoré budú zabezpečovať výkon jednotlivých krokov realizácie Koncepcie, ako sú organizovanie podujatí, zabezpečovanie ich finančného krytia (sponzoring) ako aj monitorovanie plnenia Koncepcie.
K uvedenej téme vystúpil v diskusii Pplk. Ladislav Papp, zástupca okresného riaditeľa PZ Šaľa. Informoval o uskutočnenom stretnutí riaditeľa OOPZ Šaľa so starostami obcí okresu a viceprimátora mesta Šaľa. Stretnutie vyhodnotil ako veľmi prospešné a podnetné.
V rámci Koncepcie prevencie prisľúbil pomoc pri zabezpečovaní akcií, ako sú rôzne prednášky spojené s praktickou demonštráciou práce polície.
V rámci diskusie boli zo strany členov komisie pripomienky  k zatváracím hodinám podnikov  s hudobnou produkciou. V okolí takýchto  zariadení dochádza často k rušeniu nočného pokoja a vandalizmu. Niektoré z nich sú umiestnené v tesnej blízkosti obytných domov (diskotéka v budove MERUS-u, Špotr bar, Metro klub, Antičárda). Zásahy mestskej aj štátnej polície nemajú trvalý charakter, pretože riešia len konkrétnu situáciu. Pri takýchto zásahoch sú mnohokrát riešení aj obyvatelia (mládež) okolitých obcí.
Komisia v tejto súvislosti odporúča zmapovať povolenú záverečnú dobu vo VZN  okolitých obcí, resp. miest. Odporúča taktiež prehodnotiť záverečnú dobu (v súčasnosti do 04,00 hod.) v meste Šaľa.
Komisia odporúča zvolať na mestský úrad prevádzkovateľov  reštauračných zariadení (diskoték) s otváracou hodinou do 04,00 hod. Stretnutie by sa uskutočnilo v mesiaci apríl za účasti zástupcu mesta (prednostka alebo vedúca oddelenia ekonomiky a podnikania) predsedu komisie, náčelníka mestskej polície a zástupcu štátnej polície. Na stretnutí dohodnúť podmienky na obmedzenie vandalizmu a rušenia nočného pokoja.

Uznesenie č. XIX/2.
VZN o nakladaní s komunálnym odpadom a drobný stavebným odpadom
Komisia prerokovala VZN o nakladaní s komunálnym odpadom a drobný stavebným odpadom   a odporúča ho Mestskému zastupiteľstvu v Šali schváliť.           

Uznesenie č. XIX/3.
Zámer navrhovateľa DUSLO, a.s. Šaľa: „Čpavok 4“
Komisia prerokovala predložený zámer a odporúča zaslať na MŽP stanovisko v súlade s posúdením možných vplyvov tejto aktivity na jednotlivé zložky životného prostredia.

Uznesenie č. XIX/4.
Správa o hodnotení navrhovateľa A.I.FARMA, s.r.o., Mojmírovce: „Geotermálna elektráreň Horný Jatov“
Komisia prerokovala predloženú správu o hodnotení a odporúča zaslať na MŽP stanovisko v súlade s posúdením možných vplyvov tejto aktivity na jednotlivé zložky životného prostredia.

Rôzne:
Pán Košičár pripomienkoval pomalú výstavbu ďalších stojísk na kontajneri. Poukázal na stojisko na Nivách, kde sú umiestnené aj kontajner zo školy. Občania k neoplotenému stojisku dovážajú odpad aj z blízkeho okolia. Navrhuje v meste prototyp kde by sa stojisko uzamykalo čím by sa zabránilo neporiadku.