Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 11.08.2021 - 08:28  //  aktualizácia: 11.08.2021 - 08:33  //  zobrazené: 1379

Body mali zostať pri Váhu

Body mali zostať pri Váhu


Duslo Šaľa – Spartak Myjava 1:1 (0:0);  

R: Sedlár – 186 divákov, ŽK: Pavlovčík – Sivák, Angelo, ČK: 56. Svatík (Myjava).  GÓLY: 77. Oravec – 55. Kóňa.

DUSLO: Milošovič  – Borovský, Remeň, Michalík, Winkler (53. Th. Hučko) – Hlavatovič, Hlavna, Oravec, Prágai (69. Pavlovčík) -  Kotlár, M. Kochan. Tréner Andrej Štellár,
 

SPARTAK: Koníček – Flamík, Kóňa, Toman, Lopušan - Martišiak (46. Sivák), Svatík, T. Mareš (46. Čurík), Pekár (80. L. Mareš – Angelo (90. Líška), Ľ. Ulrich (68. Pecha). Tréner Daniel Kvasnica.  

Po veľmi krátkej letnej príprave (poznámka: necelých 6 týždňov) čakal na šaliansky kolektív, ktorý bol príjemným prekvapením dohrávok minulého ročníka súťaže súper nadmieru zdatný, nakoľko v prvom kole pricestovala k Váhu ex – ligová Myjava, ktorá v posledných dvoch ročníkoch bola lídrom treťo ligovej súťaže (poznámka: o. i. aj z ekonomických dôvodov nereflektovala na postup do druhej ligy). Favorit nastúpil k duelu ešte v silnejšom zložení ako v minulom ročníku, keď k ex ligistom (Koníček, Pekár, Lopušan, Ľ. Ulrich, či bývalý reprezentant Kóňa) pribudli  skalické dvojičky Marešovci, či brazílsky legionár Angelo. Na druhej strane v domácom kolektíve chýbalo niekoľko hráčov a z nich najviac najlepší strelec Vantruba, ktorý sa zranil 2 dni pred štartom súťaže.

Šaľa začala svižne, keď v úvode zaujali Hlavatovičová a Hlavnová  hlavička tesne nad, ako aj strela  Prágaia. Na druhej strane pohrozili hostia gólovým prienikom Pekára a strelou Ulricha, ale Milošovič bol na mieste. Po polhodine hry mali chemici veľké šance dostať sa do vedenia, keď najskôr kapitán Kóňa zachraňoval na  bránkovej čiare po strele  Kochana a brankár zneškodnil aj dorážku Kotlára.

Spartak, ktorý  poslal po prestávke na trávnik dve čerstvé sily,  išiel v 55 minúte do vedenia, keď jeden z ich najlepších  hráčov Kóňa trafil exportnou strelou z 22 metrov k pravej žrdi bezmocného Milošoviča. Hostia, ktorí hrali dosť „rezko“ (poznámka: v priebehu desiatich minút videli dve žlté a jednu červenú kartu) mohli už o minútu inkasovať, keď po nebojácnom prieniku striedajúceho Hučka ho v pokutovom území „zroloval“ v pokutovom území Sivák, ktorý išiel pod sprchy, ale brankár Koníček bravúrne vyrazil jedenástku Hlavatoviča na roh.  Domáci v presilovke dostali súpera pod tlak, mali dobré strelecké príležitosti Hlavnom a Prágaiom, ale absencia Vantrubu bolo cítiť. V 77. minúte však prišlo vyrovnanie, keď Oravec po kombinácii vymietol z poza pokutového územia dolný roh Koníčkovej svätyne. V závere mohli domáci strhnúť víťazstvo na svoju stranu, keď najskôr po rohu gólom neskončila hlavička kapitána Remeńa, ale bohužiaľ ani prienik Hučka v závere zápasu, keď po samostatnom nájazde nastrelil iba nohy vybiehajúceho Koníčka a dal tak záverečnú bodku za veľmi dobrým duelom.      

Najbližší program: sobota 14.8.2021 o 17. 00 hodine FC Nitra – Duslo Šaľa

Z ďalších výsledkov III. futbalovej ligy: Lednické Rovne – ViOn „B“ 1:0; Nové Zámky – Galanta 2:0; Marcelová – LEVICE 1:1; Veľké Ludince – Kalná n/Hr. 4:2; PARTIZÁNSKE – Nové Mesto n/V 2:1;  Malženice – Imeľ 2:0; Beluša – Častkovce 2:1; Považská Bystrica – NITRA 3:0.

Poznámka: Zvýraznene sú nováčikovia súťaže.

                                                                                                                                                  JOZEF SKLENÁR