Domov   >  Kino
publikované: 24.06.2020 - 13:12  //  aktualizácia: 29.06.2020 - 14:37  //  zobrazené: 2675

Európske filmy budú opäť počas leta za 1€!

Asociácia slovenských filmových klubov sa rozhodla aj tento rok sprístupniť mnohé famózne európske filmy pre čo najširšiu verejnosť a dala k dispozícii filmy za vstupné 1€. 
 

My, v Kine DK Šaľa, sme sa chopili tejto príležitosti a každú stredu počas mesiacov júl a august budeme premietať európske filmy rôzneho žánru, pričom vstupné na film bude len 1€!
Dajte pozor! Je tam aj jedna chuťovka pre detského diváka! 

 

Veríme, že aj tento rok sa nám podarí pritiahnuť do nášho kina veľa divákov a tí budú odchádzať z kina s pocitom, že si pozreli naozaj dobrý film, ktorý v nich zanechá stopu. Taký, ktorý občas rozosmeje, občas prekvapí, občas rozplače.  
Nechajte sa prekvapiť kvalitnou európskou tvorbou a príďte do kina! 

 

A aké filmy budeme premietať toto leto? 
Tak čítajte a pozerajte: 

 

LETO 
1. 7. 2020 - 20:00

Leningrad, začiatok osemdesiatych rokov. Neoficiálnou hudobnou scénou hýbu miestni nasledovníci Lou Reeda, Iggyho Popa, Bowieho alebo Talking Heads. Patrí k nim aj mladý Viktor. Keď sa stretáva so svojím idolom Mikom a jeho krásnou ženou Natašou, začína leto plné hudby, priateľstva a zakázanej lásky.
Trailer k filmu:
 

 

VEĽKÝ ZLÝ LIŠIAK A INÉ PRÍHODY
3. 7. 2020 - 18:00

Tri príhody nezvyčajných zvieratiek na jednej farme.
Vidiek nie je vždy taký pokojný ako sa zdá a zvieratká z tejto farmy sú nevyspytateľné: lišiak, ktorý je mamou pre trojicu kuriatok; zajac, ktorý sa hrá na bociana či kačka, ktorá chce byť Santa Clausom. Keď si myslíte, že život na vidieku je prechádzka ružovou záhradou, zamyslite sa znova!
Trailer k filmu:
 

 

DIEVČA
8. 7. 2020 - 20:00

Lara je trans žena, ktorá sa narodila s telom a menom chlapca. Podstupuje hormonálne a chirurgické procedúry, ktoré z nej spravia ženu. Zároveň sa zapisuje na prestížnu baletnú školu, kde oddych nemá miesto. Všetci v jej okolí jej snahu a túžbu chápu a podporujú ju. Film nie je o boji s okolím. Je o vnútornom boji Lary, o túžbe, ktorá je tak silná, že jej v nej nič nezabráni.
Trailer k filmu:

 

CHLAPI NEPLAČÚ 
15. 7. 2020 - 20:00

Ani dvadsať rokov nestačí na to, aby ste zabudli na vojnu.
V opustenom horskom hoteli, ktorý dnes už len naznačuje dobu svojej zašlej slávy a luxusu, prebieha psychologický experiment. Na jednom mieste sa stretne osem dobrovoľníkov z radov vojnových veteránov, zastupujúcich rôzne národnosti a etniká bývalej Juhoslávie, aby tu podstúpili spoločnú terapiu. V atmosfére obrovského prázdneho hotela vyplávajú na povrch tie najhlbšie rany minulosti, zasadené rodinou či vojnovou skúsenosťou. Slovinský terapeut, ktorý má skupinu na starosti, iba ťažko zvláda nebezpečne výbušnú zmes, ktorú môže okamžite zapáliť každé slovo vykríknuté bez rozmýšľania alebo krivý pohľad. Kandidát Bosny a Hercegoviny na Oscara ako najlepší cudzojazyčný film sa stal jedným z najvýraznejších filmov súťaže 52. ročníka MFF Karlovy Vary a z festivalu si odniesol Zvláštnu cenu poroty.
Trailer k filmu:

 

JACK STAVIA DOM
22. 7. 2020 - 20:00

Ponurý, ale zároveň groteskne humorný film nás zavedie do USA 70. rokov. Pre sériového vraha Jacka je každé zabitie umeleckým dielom. Svoje temné majstrovstvo sa snaží počas rokov vybrúsiť k dokonalosti. Napriek jeho vysokej inteligencii sa polícia pomaly približuje, zatiaľ čo Jack viac a viac riskuje na ceste k dokonalej vražde. Násilné činy mu pomaly ale isto dláždia cestu do horúcich pekiel...
Trailer k filmu:
 

 

ONI A SILVIO
29. 7. 2020 - 20:00

Aká je najväčšia ľudská túžba? Láska? Peniaze? Sex? Neobmedzená moc? A je možné to všetko dosiahnuť a cestou nestratiť vlastnú tvár? Najúspešnejší taliansky režisér súčasnosti Paolo Sorrentino (Veľká nádhera, Mladosť) sa vracia do slovenských kín s veľkolepou provokatívnou komediálnou drámou. Sorrentinov dvorný herec Toni Servillo tentokrát v hlavnej úlohe stvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známeho miliardára, mediálneho magnáta a dlhoročného predsedu talianskej vlády, ktorý sa preslávil predovšetkým excentrickým spôsobom života a zhýralými večierkami, ktoré celý svet pozná pod označením „bunga bunga“. Film nahliada do súkromia tejto kontroverznej postavy a ponúka pohľad na mrazivé a veľakrát groteskné situácie, či už sa týkajú podplácania sudcov, nákupu najlepších futbalistov alebo zvádzanie mladých modeliek. Zaoberá sa tiež tým, akí ľudia Berlusconiho a jemu podobným obklopujú a ako funguje cynický mechanizmus moci, založený na absolútnej strate hodnôt, ponižovania, egoizmu a prospechárstva.
Trailer k filmu:
 

 

TEHERÁNSKE TABU
5. 8. 2020 - 20:00

Tri mladé ženy a jeden muž majú podobné túžby ako ich vrstevnici inde na svete. Žijú ale v Teheráne, kde platia úplne iné pravidlá. Rockové koncerty v kluboch, nemanželský sex, alkohol aj drogy miestne zákony zakazujú a vytláčajú do podzemia. Kto má peniaze a moc, pravidlám sa ľahko vzoprie. Ostatným, ktorí chcú žiť mimo úzko vymedzených mantinelov, hrozia tvrdé tresty. Pri ceste za šťastím a slobodou tak hrdinovia filmu musia búrať tabu a riskovať. Film je celovečerným debutom nemeckého režiséra iránskeho pôvodu Aliho Soozandeha. Nakrúcať priamo v Iráne neprichádzalo do úvahy, film preto vykresľuje atmosféru teheránskych ulíc unikátnou animačnou metódou rotoskopie.
Trailer k filmu:
 

 

MCQUEEN
13. 8. 2020 - 20:00

Jeho život pripomínal rozprávku a horor zároveň. Obyčajný chlapec z robotníckej rodiny sa vďaka svojmu talentu vypracoval do čela módnych značiek Givenchy alebo Gucci. Hoci by sa mohlo zdať, že mu nič nechýba, v jeho živote nechýbali osobní démoni, ktorých cítiť z každej jeho kolekcie, a ktorí nakoniec jeho život ukončili predčasne. Film je spojením rozhovorov jeho príbuzných, kamarátov či spolupracovníkov a neuveriteľného množstva archívnych záberov.
Trailer k filmu:
 

 

TRABANTEM TAM A ZASA SPÁTKY
19. 8. 2020 - 20:00

Žltá výprava sa vracia domov! Končí posledná veľká cesta naprieč kontinentmi. V tíme tentokrát neuvidíte ženu a putovanie pod taktovkou cestovateľa Dana Přibáňa naberá na obrátkach. Žltý cirkus ide z Indie až domov. Prekonáva Himaláje, diktatúry aj výškové rekordy a stíha aj utekať pred políciou. Skrátka, táto posádka nemôže sklamať. Ničoho sa nebojí, bez obáv zvláda všetky nástrahy s čiernym humorom a sebairóniou. Návrat domov je dojemný ako ešte nikdy predtým a dokazuje, že na dobrodružstvo netreba luxus – stačia 2 trabanty, 1 maluch, 1 jawa a skupina skvelých ľudí.
Trailer k filmu:
 

 

ŠŤASTNÝ LAZZARO
26. 8. 2020 - 20:00

Lazzaro je mladík tak dobrosrdečný a úprimný, až sa niektorým ľuďom zdá hlúpy. Žije v odľahlej časti Talianska v izolovanej komunite roľníkov, ktorí už pred desiatkami rokov stratili kontakt so zvyškom sveta a bez nároku na mzdu, vzdelanie alebo slušné životné podmienky tvrdo pracujú pre svoju premúdrelú paní. Bez možnosti porovnanie však žijú svojím spôsobom šťastne. Keď skupinu zotročených dedinčanov zhodou náhod objaví polícia, roľníci zisťujú, v akom klamstve roky žili a s vidinou splnených snov sa vydávajú do mesta. Zatiaľ čo ostatní prezívajú tvrdý stret s novou realitou, Lazzaro zostáva aj uprostred moderného sveta až dojemne dobrý a prirodzený a pôsobí ako čriepok stratenej minulosti. Magický film Alice Rohrwacher skladá pôsobivú poctu klasickej kinematografii, z festivalu v Cannes si odviezol Cenu za najlepší scenár.
Trailer k filmu:
 

 


Vstupné na všetky filmy je 1€!

Asociácia slovenských filmových klubov je občianske združenie. Je najväčším distribútorom artovej kinematografie, titulov zlatého fondu svetovej kinematografie, súčasnej slovenskej a českej hranej, dokumentárnej a animovanej tvorby na Slovensku. Dramaturgia výberu filmov má svoje kritériá, ktorými sú predovšetkým umelecká a estetická hodnota filmového diela. Každý rok distribuuje ASFK do kín okolo 35 filmov. Klubotéka ASFK obsahuje viac ako 500 titulov.

Asociácia slovenských filmových klubov každý rok vydáva  Preukaz filmového klubu, ktorý je distribuovaný do všetkých klubov registrovaných v ASFK a jeho cena je 5 eur a platí počas jedného kalendárneho roka.

Preukaz filmového klubu garantuje zľavu vo všetkých FK v Slovenskej a Českej republike a zľavu na vybraných festivaloch na Slovensku, v Česku a v Poľsku.

Vďaka preukazu FK môžete nakupovať so zľavou aj v predajni KLAPKA.sk.

 

Všetko dôležité o aktuálnom programe a vstupenkách sa vždy dozviete na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!