Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 30.10.2016 - 23:43  //  aktualizácia: 31.10.2016 - 08:13  //  zobrazené: 1158

Hádzanárky atakovali štyridsiatku

Zástupca Hanej s poriadnou nádielkou

HK Slovan Duslo Šaľa – DHK ZORA Olomouc 39:25 (16:13)

Zverenkyne trénera Lukačina po výbornom výkone  najmä po obrátke atakovali štyridsať gólovú hranicu.

Oproti stretnutiu v Moste nastúpilo Duslo kompletnejšie a odzrkadlilo sa to aj na výkone družstva. Už úvodný gól Bujnochovej v úvode duelu naznačil, že šalianska spojka bude pri streleckej chuti. Zástupca Hanej Hurychovou vyrovnal a po jej premenenom 7 metrovom hode  dokonca vyhrával 1:2. Bolo to však jeho  posledné vedenie v tomto dueli. Königová z mieste pivota následne vyrovnala a po ďalšom góle Bujnochovej už zobrali opraty do rúk šalianske hráčky. Učebnicovo využili vylúčenie Trumpešovej, keď zaznamenali tri góly a odskočili súperovi na rozdiel troch gólov. Hostky pokiaľ im sily stačili tak korigovali (Gebre Selasie, Kubáčková) vedenie domácich (8:6, 11:9), ale v obrane hrali dosť nedisciplinovane a faulovali. Klučková sa zo značky pokutového hodu nemýlila, na pivote sa presadzovali Trochtová s Königovou a v 28. minúte už viedli 16:12. DHC síce Hvostáľovou jednou z troch sloveniek v kádri kontroval, ale aj tak odchádzalo Duslo do kabín s trojgólovým náskokom 16:13.     

Po obrátke, ihneď po otvorení strelecky disponovaná Königová  zvýšila vedenie chemičiek, slovenská juniorská reprezentantka Gajdošíková znížila na 17:14, ale potom si vybrali hostky aj zásluhou viacerých dobrých zákrokov brankárky Haladíkovej skoro desať minútový strelecký pôst a Šaľa získala  deväť gólový náskok. Na ukazovateli skóre svietil stav 23:14 aj vďaka tomu, že sa strelecky pridali aj ďalšie domáce hráčky:  Blehová,  mladá Tisajová a svoj gólový účet si vylepšila aj doposiaľ  najlepšia strelkyňa Dusla vo WHIL Pócsiková. Hostky len veľmi ťažko hľadali proti zbraň na kombinačnú hru domáceho celku zakončovanú častou a presnou streľbou a v 44. minúte po prieniku Bujnochovej už viedlo Duslo 28:18. Reprezentačná brankárka Česka Rašková sama na všetko nestačila (poznámka: v 46. vsietila za stavu 29:19 aj gól) a skóre v prospech Dusla narastalo, keď góly strieľalo (Blehová) aj v oslabení. V 53. minúte už viedla Šaľa 36:20 a spokojné obecenstvo sa dožadovalo 40 – golovej hranici. Napriek enormnej snahe zverenkýň trénera Lukačina sa im toto želanie nepodarilo splniť (poznámka: proti bola konštrukcia bránky a pohotová Rašková), ale aj tak ich neminul mohutný potlesk  obecenstva za pekný hádzanársky večer, v ktorom videli peknú hádzanú a druhý najvyšší počet 64 strelených gólov v tomto ročníku WHIL (poznámka: viac ich videli iba v 5. kole v Michalovciach, kde porazila Iuventa  susedný Prešov v pomere 47:24).                                                                                                        

Pok. hody: 4/4 – 3/2, vylúčené 6:5; pred 850 divákmi rozhodovali: Oťapka – M. Sivák.

DUSLO: Haládiková, Krebs, Ladicsová – Bujnochová  7, Trochtová 3, Klučková 6/4, Königová 7, Pócsiková 4,  Rácková 1, Tulipánová, Perczeová, Tisajová 2,  Lencsésová, Veselková 2, Blehová 6, I. Bahýlová 1.  Tréner  Michal Lukačin.  

DHK ZORA: Hurychová 5/1, Kubáčková 4/1, T. Fryčáková, Hvostáľová a Gebre Selasie po 3,...

 JOZEF SKLENÁR

                                                                                       

Michal Lukačin, tréner: „ Teší ma, že sa dievčatá  rýchlo spamätali z prehry v strede týždňa v Moste. Dnes predviedli najmä v druhom polčase výkon, aký by som si v ich predstavení rád predstavoval čím častejšie.  Mužstvu Olomouca, ktoré je našim najčastejším súperom z poza Moravy v majstrákoch a na turnajoch sme dobrou hrou najmä ofenzíve veľa nedovolili a mali sme na dosah 40 gólovú métu. Vysoké víťazstvo a zisk dvoch bodov teší a je impulzom do ďalších náročných súbojov, ktoré nás čakajú už v najbližších dňoch. „ 

 

 

  • ilustracne foto, zdroj internet