Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 01.06.2023 - 22:36  //  aktualizácia: 02.06.2023 - 10:13  //  zobrazené: 640

Hádzanárky pridali k striebru aj bronz

Hádzanárskemu maratónu v medzinárodnej hádzanárskej MOL lige žien ročník 2022/2023 v základnej časti, kde skončili šalianske hádzanárky druhé za víťazným DAC Dunajská Streda si veľni dobre viedli aj v národnej play - off, kde vybojovali tretie miesto po dvoch víťazstvách nad Tatranom Stupava. Po prvej výhre v Stupave 16:34 (7:16)  si výborne viedli aj na domácej palubovke o obhájili bronz z minulého ročníka MOL ligy.

HK Slovan Duslo Šaľa - AHT HC Tatran Stupava 36:25 (20:15).
R: Haščíková a Kellner – 700 divákov; vylúčené: 4:0; pokutové hody: 1/1 – 1/1.

ŠAĽA: Furgaláková, Kusyová – Takáčová 3, Rácková 2, Pócsiková 5,  D. M. Vargová 4, B. Königová 3, Ušiaková 1, Ščípová 1,  Pálová 2, Tulipánová 5, Pastoreková, L. Somogyi 2, R. Šalatová 1, Susíková 1, Ratvajská 6. Tréner: Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

STUPAVA: Holešová 6, Bahorecová a Kovács po 5,  Štrbáňová, Kajanová, Zámečníková po 2, Palušová, Tornócziová a H. Karkušová po 1. Tréner Peter Olšavský.

Už  úvodný gól Takáčovej naznačil jasnú šaliansku motiváciu a už v prvom dejstve viedlo Duslo o dva – štyri  góly (7:4, 11:7, 12:9), po góle Königovej v 25. minúte dokonca 17:10 a bolo zrejmé, že po 20. góle  dlho ročnej opory Ráckovej mohli už  zástupcovia Slovenského zväzu hádzanej Ivan Sverák (predseda ŠTK SZH)  Ivan Sabovík (generálny sekretár SZH), ktorí boli na rozhodujúcom dueli chystať medaily a pohár za 3. miesto k slávnostnému odovzdávaniu naši dievčatám.
Hneď po prestávke pridali Ratvajská s Tulipánovou ďalšie góly (22:17) a od tohto okamihu už boli na palubovke všetky hráčky zo súpisky, hrala sa oku ľúbivá  hádzaná aj množstvom pekných akcií a gólov (poznámka: pridala sa aj strelecká trojica Stupavy: Bahorecová, Kovács a bývalá reprezentantka Holešová) a tak bolo spokojné aj najlepšie obecenstvo na Slovensku – šalianski priaznivci .  Už spomínaní zástupcovia  SZH spolu s prezidentom HK Slovan Duslo Šaľa  Marekom Kúrňavom mohli po záverečnom hvizde rozhodkýň odovzdať za nadšeného aplauzu hádzanárskych priaznivcov ocenenie všetkým našim hráčkam, ktoré sa pričinili o zisk striebra v základnej časti MOL ligy (22 kôl) a bronzu v národnej nadstavbovej časti play off.  Samozrejme, že medailová odmena, poďakovanie a kytice sa ušla aj trojici hádzanárok: Nikola Rácková, Nina Ušiaková a  Líza Somogyi, ktoré už v šalianskom drese v novom ročníku MOL ligy neuvidíme.

V mene Vedenia HK a priaznivcov šalianskej hádzanej dievčatám za úspešnú reprezentáciu HK Slovan Duslo Šaľa v medzinárodnej súťaži - PEKNE ĎAKUJEME  !!!

                                       JOZEF SKLENÁR    Foto: M.Pospiš  

K bilancovaniu ročníka 2022/2023 a k štatisike sa vrátime v ďalšom bloku