Domov   >  Kino
publikované: 07.07.2020 - 11:38  //  aktualizácia: 07.07.2020 - 15:19  //  zobrazené: 2366

Hokejový sen aj v našom kine!

Aj tento týždeň sme v našom kine pripravili pre milovníkov filmov samé dobré filmy!
Tak čítajte a vyberajte! 

DIEVČA (vstupné: 1€)
8. 7. 2020 - 20:00

Lara je trans žena, ktorá sa narodila s telom a menom chlapca. Podstupuje hormonálne a chirurgické procedúry, ktoré z nej spravia ženu. Zároveň sa zapisuje na prestížnu baletnú školu, kde oddych nemá miesto. Všetci v jej okolí jej snahu a túžbu chápu a podporujú ju. Film nie je o boji s okolím. Je o vnútornom boji Lary, o túžbe, ktorá je tak silná, že jej v nej nič nezabráni.
Trailer k filmu:
 

 

HOKEJOVÝ SEN
9. 7. 2020 - 20:00

Milióny fanúšikov, dva príbehy, jeden šampionát

Slovensko je hokejový národ. Krajina víťazov Stanleyho pohára a majstrov sveta. Hviezdna generácia je však už na dôchodku a nástupcovia stále neexistujú. Novú nádej priniesli minuloročné domáce majstrovstvá sveta, na ktorých sa zápasy slovenskej reprezentácie po prvý raz konali v Košiciach. Východ tak dostal jedinečnú šancu zapáliť vášeň pre hokej v srdciach mladej generácie fanúšikov.

Dokumentárny film Hokejový sen zachytáva unikátnu atmosféru košického šampionátu prostredníctvom dvoch postáv, dvoch príbehov a dvoch hokejových generácií. Prvá dejová línia sa točí okolo legendárneho Ladislava Nagya, majstra sveta a najväčšej hrajúcej hviezdy HC Košice. Druhá je venovaná nádejnému mladému hokejistovi z východného Slovenska, 9-ročnému Jonášovi Pahulimu. Kým jeden si užíval prvé dotyky slávy a zlatú radosť v Göteborgu 2002, ten druhý vtedy ešte nebol na svete a kontakt s veľkým hokejom či slovenským úspechom nikdy nezažil.

Tvorcovia filmu prežili s obidvomi hlavnými postavami štyri mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta 2019. Laco Nagy po oznámení, že slovenskú skupiny dostanú Košice, zmenil rozhodnutie skončiť s hokejom, aby sa mohol rozlúčiť na najvyššom fóre vo svojom rodnom meste. Vo filme zápasí so zranením, chodí po doktoroch, zotavuje sa a tvrdo pracuje na návrate. Dostáva pozvánku do reprezentácie a bojuje o miesto v nominácii na šampionát. Napriek množstvu úspechov v reprezentácii či najprestížnejších ligách sveta môže byť práve toto vrchol jeho bohatej kariéry.

Jonáš Pahuli s blížiacim sa šampionátom trénuje, sleduje prípravné zápasy, zbiera kartičky a žije hokejom ako nikdy predtým. Jeho veľkým snom je dostať sa aspoň na jeden duel slovenských hokejistov priamo na štadión. Jonáš symbolizuje desaťtisíce mladých fanúšikov a budúcich hokejistov, ktorí vďaka domácim majstrovstvám dostali impulz a motiváciu do budúcnosti. Hviezdny príbeh Laca Nagya je totiž jasným dôkazom, že uspieť môže aj obyčajný chlapec z východu.
Trailer k filmu:
 

 

LASSIE SA VRACIA
10. 7. 2020 - 18:00

Lassie, najslávnejší pes filmovej histórie, prichádza opäť na plátna kín. A spolu s ňou sa vracia aj úžasný príbeh o nerozlučnom priateľstve chlapca a jeho dlhosrstej kólie. Dvanásťročný Florián a jeho verná psia kamarátka Lassie sú proti svojej vôli rozdelení a Lassie sa dostáva až na druhý koniec krajiny. Z nového domova však utečie a vydáva sa na neuveriteľne odvážnu, strastiplnú, ale aj zábavnú cestu späť.

Florián a jeho pes Lassie sú známa dvojka po celom okolí. Nerozluční priatelia si nenechajú ujsť žiadne spoločné huncútstvo a užívajú si idylický život na vidieku. Keď ale Floriánov otec príde o prácu, rodina sa musí presťahovať do malého bytu, kam majú psy prísny zákaz. Verdikt je neúprosný – Lassie musí z domu preč. Ujme sa jej sympatický gróf a vezme ju na panstvo k Severnému moru na opačný koniec krajiny ako darček pre svoju vnučku. Na prvý pohľad by tu Lassie nemalo nič chýbať. Jej vernosť však nemá hraníc, takže len čo sa naskytne príležitosť, utečie a rozbehne sa naspäť domov za Floriánom. Vyráža na neuveriteľné psie dobrodružstvo, na ohromujúcu cestu cez celú krajinu, na cestu plnú prekážok, dobrých ľudí aj ľudí so zlými úmyslami. Hoci je od svojho kamaráta vzdialená niekoľko stovák kilometrov, Lassie nedokáže nič zastaviť. Pre všetkých má jasný odkaz: „Vraciam sa domov.“

Najnovšie spracovanie vychádza z pôvodnej poviedky Erica Knighta, ktorá stála na úplnom počiatku dnes už kultového fenoménu Lassie. Text s názvom Lassie sa vracia vyšiel v roku 1940 a ihneď si získal obrovskú popularitu. Rovnako ako prvé filmové spracovanie z roku 1943, v ktorom jednu z detských rolí stvárnila neskoršia hviezda filmového neba Elizabeth Taylor. Nesmrteľná postava Lassie sa vo filmoch, seriáloch či komiksoch v rozličných obmenách pravidelne vracia a v aktuálnom spracovaní pôvodného príbehu predvedie opäť nové kúsky. Lassie tak potvrdzuje, že žánre so psím hrdinom sú medzi divákmi už celé desaťročia nesmierne obľúbené a milujú ich všetky generácie filmových fanúšikov.
Trailer k filmu:
 

 

EMMA.
10. 7. 2020 - 20:00

Múdra, pekná a bohatá Emma má neodolateľné hobby. V milostných zväzkoch spojuje ľudí, ktorí by sa sami asi nikdy spojiť nedokázali. Trochu paradoxné je, že pri zastupovaní role Amora vôbec nemyslí na seba. Už v dobách, kedy ženy boli krehké kvetinky a mladé dievčatá často boli hanblivky, vytvorila Jane Austenová vo svojej Emme hrdinku trochu iného razenia.
Trailer k filmu:
 

 

3BOBULE
11. 7. 2020 - 20:00

Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) sa stali majiteľmi vinárstva a rodičmi roztopašných dvojčiat. Každodenné starosti však dokážu byť občas nesmierne unavujúce, takže v manželstve im to teraz až tak neklape. Navyše prichádza rozhodujúci čas vinárskeho roka – vinobranie. Honza s Klárou majú problémov nad hlavu – popri manželstve riešia krádeže vo viniciach. Klára bojuje s predsudkami okolia, ktoré neverí, že žena môže robiť kvalitné víno a prekročiť tieň svojho otca (Václav Postránecký). Ešteže ten ju všetkým prevádza prostredníctvom vtipných a múdrych rád ako na slovo vzatý vinársky i životný guru. Honza sa po rokoch stretáva s neodolateľným kumpánom Jirkou (Lukáš Landmajer). Ten sa nadšene hrnie na návštevu, aby pomohol so zbieraním úrody, čomu samozrejme ale vôbec nerozumie. Pritom Honzovi celkom zabudne spomenúť, že zároveň uteká pred dlhmi, ktoré stihol nazbierať, a že svojho pubertálneho syna, ktorý prišiel s ním, tak trocha uniesol. Jirkova prítomnosť dokáže spoľahlivo vniesť do života všetkých okolo vítaný i nevítaný rozruch. S veriteľmi a políciou na krku, za pomoci starých známych susedov Kozderku (Miroslav Táborský) a Františka (Marián Roden) začína séria komických omylov a nedorozumení.
Trailer k filmu:
 

 

SNEŽNÁ HLIADKA
12. 7. 2020 - 18:00

Polárny lišiak Swifty má veľký sen. Pridať sa k Hviezdnym psom, bleskovej donáškovej službe. Nebude to však pre neho ľahké, pretože do cesty sa mu postaví veľký mrož a preto musia lišiakovi pomôcť jeho najlepší kamaráti.
Trailer k filmu:
 

 

BOURÁK 
12. 7. 2020 - 20:00

Bourák je komédia zo súčasnosti - trochu čierna a trochu gangsterka, plná skvelej hudby a skvelých hercov. Striedajú sa v nej absurdné situácie s romantikou a rokenrolové vypaľováky so zamilovanými slaďákmi - v podaní najlepšej kapely, akú si dokážete predstaviť.

Režisér Ondřej Trojan a scenárista Petr Jarchovský opäť spojili svoje tvorivé sily, aby podobne ako v prípade legendárneho Občianskeho preukazu priniesli divákom nezabudnuteľný filmový zážitok.

Príbeh filmu sa točí okolo Kamily (Veronika Marková), ktorá má 18 a je úplne zúfalá. Žije v meste, kde zdochol pes, práve prišla o prácu a má plné zuby svojich nedospelých rodičov. Jej otec (Ivan Trojan), večný puberťák, kšeftuje s vrakmi áut a chodí trsať rock´n´roll s babenkou, čo vyzerá ako zo starého amerického katalógu na podprsenky (Alena Pajtinková). Rezignovanú matku (Kristýna Boková) balí lokálny gangster (Jiří Macháček), ktorému padol biznis, pretože mesto zakázalo hracie automaty. Kamila sa však nevzdáva a rozhodne sa o svoju rodinu a svoje šťastie zabojovať. Len musí presvedčiť mamu, aby otcovi konečne pristrihla tie jeho vypelichané krídelká!
Trailer k filmu:
 

Všetko dôležité o programe a vstupenkách nájdete na http://www.kino.sala.sk.Tešíme sa na vás!