Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 02.11.2017 - 12:58  //  aktualizácia: 02.11.2017 - 13:22  //  zobrazené: 1894

Klobásy a guláš zo Šale

Šaľania ukázali, že majú nielen radi klobásy, ale že ich aj vedia vynikajúco pripraviť. Dňa 14. októbra 2017 sa dva šalianske tímy zúčastnili prvého ročníka súťaže „Podhájske dni klobás a tradičných špecialít“.

V početnej konkurencii boli družstvá nielen z rôznych oblastí Slovenska, ale aj zahraničia – z Čiech či Maďarska. Do Podhájskej vyrazili tímy už skoro ráno, aby si dôkladne pripravili svoj kútik na varenie. Bohatou výzdobou, suvenírmi, či jednotným oblečením reprezentovali naše mesto. Obidva tímy sa skladali z členov Futbalového klubu Veča. Trojčlenné mužské družstvo sa chytilo výroby klobás a ženy sa pustili do prípravy fazuľového gulášu. Ich zápolenie prišiel podporiť aj primátor mesta Šaľa Jozef Belický, ktorému súťažiace družstvá ďakujú aj za sponzorskú podporu a za podarované reklamné predmety, ktorými naše mesto zúčastneným tímom aj hosťom vynikajúco odprezentovali.

A že Šaľu futbalový klub Veča na tejto medzinárodnej súťaži reprezentoval so cťou, to dokazujú vynikajúce tretie miesta v obidvoch kategóriách. Vďaka patrí aj každému, kto ich na súťažné podujatie prišiel pozrieť a podporiť.

 

(alx, FK Veča)