Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 24.10.2019 - 08:50  //  aktualizácia: 24.10.2019 - 09:34  //  zobrazené: 1694

Mariášisti máte príležitosť

Účastník Slovenskej mariášovej Extraligy,  Mariášový klub Šaľa – Veča/ Nové Zámky  usporiada tento víkend, sobota 26. októbra 2019 už 12. ročník turnaja v mariáši o „ Pohár primátora mesta Šaľa “.  Turnaj na ktorom sa zvykne stretnúť kvalitná konkurencia z celého Slovenska odštartuje so začiatkom o 9.30 hodine vo vynovenom kultúrno spoločenskom dome Šaľa – Veča.  „ Som presvedčený hovorí jeden z organizátorov, bývalý šéf mariášového  klubu v Šali a stále aktívny hráč Jozef Földvári, že podobne ako po minulé roky tak aj teraz si nájdu cestu do okresného mesta naši priatelia, ale aj súperi z rôznych kútov Slovenska, s ktorými sa stretávame v majstrovskom zápolení. Teraz sa však nebude hrať o body do tabuľky a aj z toho dôvodu býva na tomto podujatí výborná a priateľskáatmosféra. Verím, že k nej prispejeme aj my organizátori, ktorí za výdatnej organizačnej  a finančnej pomoci Mesta Šaľa chceme pripraviť vydarené podujatie, z ktorého si odnesú domov jeho účastníci pekné spomienky.

Vyznávači najpopulárnejšej kartovej hry mariášu (poznámka: hrá sa podľa pravidiel Slovenského zväzu  mariášových klubov „nad 100 a pod 100“), ale aj jeho priaznivci tak budú mať možnosť vidieť a posúdiť v Šali – Veči najlepších hráčov Slovenskej mariášovej Extraligy, ich vedomosti a schopnosti v priamych súbojoch tohto ročníka.

V silnej a kvalitnej konkurencii najvyššej súťaže, kde štartuje 18 mariášových klubov (poznámka: pred záverečnými tromi kolami je na čele MK Žilina, pred MK Košice a MK Trenčín, šaliansky MK je na 13. mieste) a je hodnotených viac ako 600 licenčných hráčov, by chceli potvrdiť svoju hernú formu a kvalitu aj hráči MK Šaľa – Veča / Nové Zámky, ktorého piati reprezentanti: Ján Benkovský (28. miesto), Slavomír Konc (58.), Róbert Lukáč (81.), Ladislav Rybár (93.) a Jozef Földvári (110.) sa nachádzajú v tabuľke  „SEM“ v prvej šestine licenčných hráčov.   Využite možnosť vidieť v akcii (poznámka: niektorí "šťastlivci" aj zahrať si, pri doplnení počtu hráčovpodľa pripravených hracích stolov) popredných licenčných hráčov mariášu Slovenska, ale aj Nitrianskeho a Trnavského regiónu.

JOZEF SKLENÁR

foto archív MK Šaľa – Veča:                                               

Mariášový turnaj v Šali poctili v minulých rokoch svojou prítomnosťou aj prezident MK Bratislava Roman Vavrík (druhý zprava),  vedľa bývalý  domáci šéf Jozef Földvári,  prezident  SZMK  Anton Konečný, sekretár SZMK Vladimír Kozačenko a prezident MK Martin Jozef Kazár.