Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.03.2018 - 13:17  //  aktualizácia: 29.03.2018 - 13:06  //  zobrazené: 2538

Ocenili najlepších športovcov mesta a okresu

Malý-veľký motorkár, voltižérka, športová strelkyňa, kolkárka, ale aj futbalisti, hádzanári či kynológovia sa tešili z ocenenia, ktoré si prevzali v utorok podvečer za ich excelentné výkony doma i v zahraničí.

21. ročník vyhodnotenia úspešných športovcov, trénerov a zaslúžilých funkcionárov mesta a okresu Šaľa 2017 sa konal v utorok. Bolo z čoho vyberať – športovci z okresu zožali množstvo úspechov, nie jeden z nich priniesol cenný kov aj zo zahraničia. „Sme tu s vami, pre vás. Nie sú to iba slová. Snažíme sa o každoročné zvyšovanie výdavkov a investícií v oblasti športu. Napríklad za minulý rok to bolo vyše 600-tisíc, ktoré bolo investované do oblasti športu. Vyše polovica týchto prostriedkov slúžila na rekonštrukciu športovísk. Veľké ďakujem patrí aj mestským poslancom, ktorí tieto investície schvaľujú, zástupcom okolitých obcí a sponzorom,“ povedala zástupkyňa primátora Danica Lehocká v rámci príhovoru. Pre trofej si prišla aj malá voltižérka z Langovho dvora (Trnovec nad Váhom), no v kategórii mládeže nechýbal ani 8-ročný Viktor Csemez, motorkár či futbalista Nathan Udvaroš. Prítomní si pripomenuli aj úspechy Jána Tabačeka, ktorý už bohužiaľ nie je medzi nami. Pri príležitosti životného jubilea mu OATJK okresu Šaľa a mesto Šaľa venovali poďakovanie in memoriam za dlhoročnú amatérsku pretekársku reprezentáciu v maratonskom behu. Ocenenie prevzala dcéra Andrea.

Cenné trofeje si ocenení prevzali z rúk predstaviteľov OATJK okresu a mesta Šaľa. Ocenenia boli udelené v šiestich kategóriách:

Dospelí a juniori – kolektívy

Dospelí a juniori – jednotlivci

Mládež – kolektívy

Mládež – jednotlivci

Tréneri

Funkcionári

Osobitné ocenenia

Mená laureátov si môžete pozrieť v prílohe, v bohatej fotogalérii nájdete fotografie zo slávnostného aktu. Na záver ešte jedna myšlienka od viceprimátorky mesta Danici Lehockej:

„Bolo mi cťou zúčastniť sa na paralympiáde, kde som na vlastné oči a priam na vlastnej koži zacítila, čo to znamená, prekračovať denno-denne svoj tieň a dosahovať stále vyššie a vyššie méty. Odznelo tam krásne heslo – pozerajme sa hore na hviezdy a snažme sa dočahovať na hviezdy. Nepozerajme sa pod nohy, aby sme sa zbytočne nepotkýnali. Pred nohy sa pozerajme len vtedy, keď potrebujeme prekročovať ďalšie prekážky.“

(ek)

pošlite elektronickú pohľadnicu Šale - http://sala.sk/pohladnice