Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.03.2024 - 15:10  //  aktualizácia: 22.03.2024 - 16:08  //  zobrazené: 376

Otvorili sme ihrisko "na Murgaške"

Táto škola bola prvou v meste, kde vzniklo multifunkčné ihrisko. To, že umelý trávnik bol už opotrebovaný je jasným signálom toho, že ihrisko sa tešilo veľkej obľube žiakov. Preto sme sa snažili získať financie na opravu tohto povrchu, čo sa nám aj podarilo. Minulý rok sme požiadali Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR o dotáciu na zlepšenie infraštruktúry pre exteriérové pohybové a voľnočasové aktivity. 

Naša myšlienka na skvalitnenie športovísk sa ministerstvu pozdávala na toľko, že sa ju rozhodli podporiť celkovo sumou 385-tisíc eur. Z týchto financií sa nám podarilo vynoviť celkovo tri športoviská v meste a jedno z nich je práve toto, v areáli ZŠ s MŠ Murgaša v Šali. Okrem vynoveného multifunkčného ihriska sme tu vybudovali aj workoutové ihrisko s fit prvkami, za ihriskom si môžu žiaci zahrať ping-pong alebo aj šach na zaujímavých sedeniach. Pribudlo tu aj moderné sedenie s lezeckou stenou. Celkovo sme vedeli investovať do tohto priestoru na zlepšenia možností športovania a trávenia voľného času 155-tisíc eur. Pásku slávnostne prestrihla nová riaditeľka Karin Smerecká s viceprimátorom Róbertom Tölgyesim. Priestor pôsobí moderne aj vďaka kreatívnemu projektantovi Tomášovi Lenčéšovi a bývalému riaditeľovi Rudolfovi Kuklovskému. Slúži tu aj bežecký ovál, ktorý sme odovzdali pred pár rokmi. 

Ďalšie financie boli použité na priestor v areáli ZŠ s MŠ Bernolákovej vo Veči a tiež na ihrisko na Ulici P. J. Šafárika. 

 

Tento projekt je spolufinancovaný z dotácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky