Domov   >  Projekty EÚ
publikované: 31.01.2012 - 14:00  //  aktualizácia: 31.01.2012 - 14:09  //  zobrazené: 1824

Podpora kultúry a športu z NSK v roku 2011

Zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja na svojom 14. riadnom zasadnutí dňa 4. apríla 2011 v zmysle VZN č. 4/2010 schválilo pre mesto Šaľa poskytnutie dotácií na podporu kultúry a športu:

v oblasti kultúry:
Zlatá priadka 2011: 800 EUR
Publikácia: Šalianske reminiscencie: 800 EUR

v oblasti športu:
Medzinárodný futbalový turnaj – Šaľa: 700 EUR

Zlatá priadka 2011: dotácia 800 EUR
V dňoch 26. - 29. 5. 2011 sa konal v Šali jubilejný, už 40. ročník, celoštátnej postupovej prehliadky súborov a sólistov v oblasti detskej dramatickej tvorivosti Zlatá Priadka.
Táto prehliadka súborov a sólistov divadla hraného deťmi predstavuje uplatňovanie rôznych štýlov práce s deťmi a vytvára priestor pre vzájomnú inšpiráciu, vzdelávanie a výmenu skúseností umelecko-pedagogického vedenia detských súborov. Najlepšie inscenácie Zlatej priadky sú zvyčajne nominované na Scénickú žatvu a budú prezentovať SR aj na medzinárodných podujatiach.

Publikácia: Šalianske reminiscencie: dotácia 800 EUR
Obsahom toho projektu bolo vydanie publikácie pod názvom „Šalianske reminiscencie“ od autora Štefana Chrappu, ktorý je bývalým šalianskym obyvateľom. Publikácia obsahuje 45 krátkych poviedok, v ktorých autor opisuje vlastné ponímanie svojho života v meste Šaľa v období svojho detstva. Popisuje tu svoj pohľad na to, ako ľudia prežívali sviatky, rôzne udalosti, či ako trávili svoj voľný čas. Publikácia je obohatená o fotky niektorých obyvateľov Šale, ktorí sú spomenutí v niektorých poviedkach a zároveň aj umeleckými kresbami starej Šale, ktoré poskytol ilustrátor Miroslav Schindler. Krst tejto publikácie sa uskutočnil 15.12.2011 v sobášnej sieni Mestského úradu v Šali. Publikácia je dostupná aj v Mestskej knižnici J. Johanidesa v Šali.

Medzinárodný futbalový turnaj – Šaľa: dotácia 700 EUR
Predmetom projektu bolo organizovanie 14. ročníka Medzinárodného futbalového turnaja o pohár náčelníka Mestskej polície, ktorý sa uskutočnil dňa 25.11.2011 v Šali. Išlo o jednodňový futbalový turnaj s medzinárodnou účasťou družstiev našich partnerských miest  z Maďarska (Oroszlány), Českej republiky (Telč) a Poľska (Końskie) a tiež v zastúpení družstiev zo Slovenska: Mesto Šaľa + Mestská Polícia Šaľa, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Šaľa, Obvodné riaditeľstvo Policajného zboru Šaľa a Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Nitra a oslovené bolo aj mužstvo obce, ktoré sa stalo víťazom tohto turnaja a prevzalo si tento rok putovný pohár náčelníka Mestskej Polície Šaľa.