Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 13.04.2017 - 14:22  //  aktualizácia: 13.04.2017 - 14:29  //  zobrazené: 1686

Pridajte sa k nám a poďte "Do práce na bicykli"!

Známa celoslovenská súťaž „Do práce na bicykli“ sa nám už blíži. Zapojte sa aj vy a urobte niečo pre svoje zdravie, kondíciu a v neposlednom rade aj pre naše životné prostredie!

Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy či inštitúcie, ktorí budú v období od 1. mája do 31. mája 2017 dochádzať do práce na bicykli a zároveň si zapisovať svoje výsledky do registračného systému.  Registrujte sa ešte dnes na www.dopracenabicykli.eu. Registrácia je možná do 5. mája 2017. Podujatia sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy. Títo študenti musia v deň začiatku kampane, t. j. 1. mája 2017, dosiahnuť vek minimálne 15 rokov.

Do podujatia sa ale nemôžu zapojiť jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií. Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov. Každý tím musí mať minimálne 2 členov, najviac však 4.

Štatút súťaže je zverejnený na webovej stránke www.mindop.sk (v záložke Doprava – Cyklistická doprava a cykloturistika), ako aj na webovej stránke súťaže www.dopracenabicykli.eu.

Tohtoročná, už štvrtá celonárodná kampaň, má ambíciu propagovať výhody, ktoré každodenné používanie bicykla do práce so sebou prináša a zároveň poukázať na negatívne dopady individuálnej automobilovej dopravy na zhoršujúcu sa kvalitu života v našich mestách. Novinkou tohtoročnej súťaže je Tvár kampane Peter Sagan, ktorý je svojim ľudským prístupom k bicyklovaniu nepochybne silnou motiváciou pre všetkých tých, ktorí sa rozhodnú šliapať do pedálov do práce nielen počas trvania kampane.

V Šali je do dnešného dňa zaregistrovaných 10 tímov, pripravuje sa aj tím z mestského úradu. Pridajte sa k nám!

(alx)

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/