Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 16.06.2023 - 08:26  //  aktualizácia: 16.06.2023 - 08:51  //  zobrazené: 1152

Šalianski hádzanári z HŠK Legends pozývajú.

Šalianski hádzanári z  HŠK Legends pozývajú.

V nedeľu 18. júna 2023 sa uskutoční v Mestskej športovej hale v Šali záverečný turnaj Majstrovstiev Slovenska v hádzanej starších žiakov  o Prezidentský pohár, na ktorom budú štartovať hádzanárske kolektívy: ŠK Zemplín Trebišov, TJ Strojár Malacky, MŠK Považská Bystrica a domáci HŠK Legends Šaľa.

Program hádzanárskeho turnaja o Prezidentský pohár – nedeľa 18.6.2023: 

o 10.00 hod. MŠK Považská Bystrica – Strojár Malacky

o 11.10 hod. HŠK Legends Šaľa - ŠK Zemplín Trebišov.

o 14.20 hod. zápas o 3. miesto – porazené kolektívy zo semifinále.

o 15.30 hod. finále – víťazné kolektívy  zo semifinále.  

Tieto štyri kolektívy  sa na turnaj o Prezidentský pohár kvalifikovali na základe umiestnenia v majstrovských súťažiach organizovaných v rámci jednotlivých krajov a následne na základe umiestnenia na 3.  resp. 4 mieste v semifinále ligy starších žiakov súťaží: kraje Trnava + Nitra +  Bratislava (postúpili HŠK Legends Šaľa a Strojár Malacky); z krajov: Košice + Prešov + Žilina a Trenčín. (postúpili Považská Bystrica a Zemplín Trebišov), ktoré  budú hrať o 5. až  8. miesto na Slovensku v ročníku 2022/2023 v kategórii starších žiakov. 

Do finálového turnaja (o 1. – 4. miesto) postúpili: Štart Nové Zámky a Agro Topoľčany, ktoré malo pri rovnakom bodovom konte ako Šaľa a Malacky vyšší koeficient strelených gólov.  Z ďalších krajov postúpili do finále starší žiaci Tatran Prešov a MHK Bojnice.  

Prídite povzbudiť šalianske hádzanárske nádeje z HŠK Legends, ktoré odohrajú svoj prvý zápas o 11.10 hodine s Trebišovom a ktoré v končiacom sa ročníku majstrovských hádzanárskych súťaží 2022/2023 reprezentovali:

Patrik Šíma, Jakub Jašík, Oliver Klajman, Jakub Kuka, Tomáš Rehák,  Patrik Pogran, Oliver Tóth, Adam Kováč, Libor Lencsés, Jakub Sklenár, Daniel Michal Boháč, Jakub Turáni, Noel Vozár, Timotej Šereš a Lukáš Švejkovský. Tréner Janette Pálová, vedúci družstva Ján Jašík a ZVD Katarína Dubajová.   

CHLAPCI SA NA VÁS TEŠIA ! 

                                                             JOZEF SKLENÁR

Poznámka: v ďalšom bloku sa vrátime k majstrovskej súťaži mladších a starších žiakov krajov Trnava a NItra - ročník 2022/2023, v ktorom štartovali aj hádzanári HKM Šaľa.