Domov   >  Kultúra
publikované: 18.05.2018 - 14:12  //  aktualizácia: 06.06.2018 - 12:04  //  zobrazené: 18121

Program Šalianskeho jarmoku 22.-23.6.2018

Po Večianskych slávnostiach sa môžeme tešiť aj na Šaliansky jarmok. Konať sa bude 22. a 23.júna 2018 na pešej zóne a na amfiteátri. Hedlajnermi obľúbeného podujatia budú tento rok speváčka Celeste Buckingham a Peter Nagy so skupinou Indigo. Samozrejme, nebudú to jediné vystúpenia. Pracovníci Mestského kultúrneho strediska pripravili dvojdňový program. Vystúpenia na pódiu budú dopĺňať sprievodné programy. Navštíviť môžete výstavu fotografií Objektív Františka Kollára v Galérii Focesa či burzu kníh v knižnici. Ak máte chuť niečo vytvoriť, zastavte sa v dome ľudového bývania. Organizátori nachystali aj tvorivé dielne pre deti i dospelých.

Program odštartuje na pešej zóne v piatok, 22.júna, keď vystúpia žiaci ZŠ Ľudovíta Štúra a ZŠ Petra Pázmanya. Nasledovať budú vystúpenia hostí z družobných miest. Vypočuť si budete môcť dychovku z maďarského Oroszlány. Poľské mesto Konskie bude reprezentovať hudobno-spevácka dvojica Dominika and Marcina Wróbelovci. Na pódiu ich vystrieda Folklórny súbor Podjavořičan z českého mesta Telč. Podvečer sa obyvateľom prihovorí primátor mesta. Program družobných miest uzatvoria speváci a hudobníci z ukrajinského Mohyliv Podilskyy. Večerný program bude pokračovať na amfiteátri, kde svoje umenie predvedú taekwondisti a Tanečný klub Jumping zo Šale. O 21,30h bude Šaľanov zabávať populárna speváčka Celeste Buckingham. Piatkový program uzavrie skupina Omega revival.

Celeste Buckingham

V sobotu, 23.júna pokračuje program na amfiteátri. Popoludní vystúpia žiaci základnej umeleckej školy a zo ZŠ J.Murgaša a ZŠ J.C.Hronského. Deti vystrieda Trstická dychovka a o 17.30h na pódium vystúpi Peter Nagy a Indigo. O dobrú náladu sa po ich vystúpení bude starať folklórne súbory Šaľan a Šaľanček.a následne skupina DORA, ktorá zahrá a zaspieva ľudové piesne zaranžované do rockovej podoby.

Peter Nagy

K mikrofónu sa dostane aj kapela Smola a hrušky a program uzavrie ARSNOVA. Je to skupina, ktorá má naozaj pestrý repertoár. Od rocku, popu, funky, ska i blues. Podrobnosti k programu si pozrite na priloženom plagátiku (v prílohe aj v pdf).

Miro Demín

 

  • archívna foto
  • archívna foto
  • archívna foto

Prílohy

Saliansky jarmok 2018

(pdf - 16.73 MB)