Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.09.2018 - 11:24  //  aktualizácia: 28.09.2018 - 11:26  //  zobrazené: 1200

Služba UtilityReport (Inžinierske siete) víťaz súťaže Inovatívny čin roka.

Služba UtilityReport, ktorá je nasadená aj v Meste Šaľa sa umiestnila na 1.mieste v súťaži Inovatívny čin roka, ktorú vyhlasuje Ministerstvo Hospodárstva Slovenskej Republiky (MHSR) v spolupráci so Slovenskou Inovačnou a Energetickou Agentúrou (SIEA).

Službe UtilityReport sa podarilo uspieť spomedzi prihlásených uchádzačov a získala 1. miesto v kategórii Inovácia služby v súťaži Inovatívny čin roka 2017. Cieľom tejto súťaže o cenu ministra hospodárstva je oceniť inovačné riešenia, ktoré pomáhajú napredovať slovenskej ekonomike, ale súčasne napomáhajú investičnej a stavebnej činnosti na území samosprávy. Ceny víťazom 11. ročníka súťaže odovzdal štátny tajomník ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec počas slávnostného večera pri príležitosti otvorenia 25. ročníka Medzinárodného veľtrhu v Nitre.

Mesto Šaľa podporilo nasadenie služby UtilityReport, ktorá umožňuje hromadné vytvorenie žiadostí o vyjadrenie k existencii inžinierskych sietí. Všetkým dotknutým správcom inžinierskych sietí systém vygeneruje žiadosť a vybraným správcom priamo elektronicky odošle. Žiadosti sú v súlade s platnou legislatívou a obsahujú všetky informácie potrebné pre vystavenie vyjadrenia správcu. Službu je možné využiť zdarma.

Odkazy ohľadom súťaže Inovatívny čin roka:

https://www.siea.sk/uvod-aktuality/c-16273/minister-hospodarstva-ocenil-inovativne-aktivity-podnikatelov/

https://www.hrdlicka.sk/georevue/sluzba-utilityreport-vitaz-sutaze-inovativny-cin-rok-2017/

Prílohy

Diplom_300

(pdf - 415.96 kB)