Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.07.2018 - 13:19  //  aktualizácia: 10.07.2018 - 14:04  //  zobrazené: 3385

Tábor s trénerkom si užije 150 detí

Šalianske deti milujú trénerka! Adam Rusznák trénoval približne 250 detí počas školského roka a ujal sa ich aj počas leta v rámci týždňového tábora. Iniciatívu charizmatického mladého muža - odlákať detí od počítačov a smartfónov k športovým hrám, podporilo aj mesto.

Trénerko, ako ho každý volá, sa začal práci s deťmi venovať pred dvoma rokmi, na šalianskych škôlkach trénuje od začiatku, už rok sa venuje aj školákom. Je stále obľúbenejší, o čom svedčí aj obrovský záujem o jeho športovú výuku nie len počas školského roka, ale aj v lete. Aj preto sa rozhodol zorganizovať letný tábor, o ktorý prejavilo záujem 150 detí. Jeho iniciatívu víta aj mesto. „Mám veľmi dobrý pocit z toho, že sú tu mladí ľudia, ktorí sa odhodlali usporiadať takýto tábor. Adam Rusznák má skvelé výsledky v školách a škôlkach s deťmi. Učí ich nie len šport, ale aj obyčajné veci - ako behať, ako skákať a neublížiť si. Toto je veľmi dôležité, lebo táto pretechnizovaná doba prináša aj to, že deti sú menej obratné. Takto si môžu získať tie zručnosti v obyčajných pohybových aktivitách,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický, ktorý prišiel táborníkov pozrieť na futbalový štadión. Mesto podporilo Gooal Academy v rámci dotácii na šport. Z financií zakúpili športové potreby.

Deti v troch týždňových turnusoch zažijú s trénerkom a ďalšími troma trénermi kopec zábavy. Zaujímavosťou je, že sa do táborov prihlásilo aj veľké množstvo dievčat, na čo je Adam patrične hrdý. Upozorňuje, že to nie je len o futbale. „Pripravujeme im rôzne dobrodružné dráhy, hľadáme spolu poklady, hráme nahánačku, skrývačku. Včera sme mali takú skvelú hru – mali sme naplnené nádoby, ich úloha bola nabrať si vodu do striekačky, prebehnúť na druhú stranu a tam tú vodu vypustiť. Medzitým sme ich my tréneri chytali. Bola to obrovská zábava,“ opisuje trénerko.

„Dúfam, že sa tu chalani naučia poriadne viesť loptu a všetko, čo k futbalu patrí a dievčatá možno základy hádzanej, veď v Šali je skvelá hádzaná. Možno aj z vás vyrastú šalianski futbalisti a hádzanárky,“ povzbudil primátor deťúrence, ktoré mali na sebe tričká s menom dieťaťa a nápisom „Najlepší táborníci Šaľa 2018“.

 

(ek)