Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 11.12.2017 - 15:52  //  aktualizácia: 11.12.2017 - 16:09  //  zobrazené: 1685

V Šali sa strieľalo

Takmer 350 strelcov zo 42 klubov sa zišlo v Šali počas prvého decembrového víkendu. Vo vynovenej športovej hale sa konala dvojdňová extraligová súťaž v športovej streľbe. Podľa trénera rastie aj nová šalianska nádej!

Na dvojkolových kvalifikačných pretekoch 1. a 2. decembra súťažilo 348 strelcov z celého Slovenska. Zabojovať o postup na Majstrovstvá SR a Majstrovstvá Európy prišlo aj 12 strelcov zo Šale. Stanislav Babala skončil vo svojej kategórii druhý. Úspech zožali aj Rastislav Putnoky, Klaudia Kolárovská, Erika Babíková a na popredných priečkach sa umiestnili aj ďalší šalianski strelci. Tréner Ľudovít Kováč sa nemá za čo hanbiť, s výsledkami je spokojný. Zverenci zo šalianskeho klubu získali niekoľko vzácnych kovov. „Rastie nám aj jeden obrovský talent zo Šale! 13-ročná Lea Tomášková zvíťazila na Majstrovstvách SR nad 16 a 17-ročnými súperkyňami. Na terajšej súťaži si vo svojej kategórii tiež vysúťažila zlato,“ hovorí nadšený tréner Ľudovít Kováč. Strelcom fandí aj primátor Šale Jozef Belický. Povzbudiť ich prišiel v sobotu, aj v nedeľu. Odovzdal aj Cenu primátora Šale, ktorá však nezostala v meste. Vystrieľala si ju 20-ročná Samuela Ernstová zo ŠKP Bratislava.

Podľa slov trénera „Šaľa je baštou strelectva“. Na základe výsledkov boli počas uplynulého víkendui traja šalianski strelci v Plzni. Nina Machová, Lea Tomášková a Stanislav Babala mohli svoju šikovnosť prezentovať na podujatí s názvom Olympijské nádeje sveta.

 

(ek, foto: ĽK)

  • Cenu primátora mesta Šaľa si odniesla Samuela Ernstová