Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.03.2018 - 09:30  //  aktualizácia: 13.04.2018 - 09:24  //  zobrazené: 2027

Vďaka Vám, ktorí učíte naše deti lietať

Vychovávajú to, čo je v živote rodičov to najcennejšie – naše deti. Pri príležitosti Dňa učiteľov sa pedagógom poďakovalo aj vedenie mesta Šaľa. Spoločný školský úrad nezabudol ani na učiteľky a učiteľov z obcí celého okresu.

„Ste obrovským doplnkom rodičov. To podstatné, čo si možno teraz deti neuvedomujú je, že vy ich nie len učíte, vychovávate, ale ich vediete aj k hodnotám. Naše deti sú malými anjelmi a vy ich učíte lietať. Častokrát trávia v pracovných dňoch naše deti viac času s vami ako s rodičmi a vy v tej chvíli musíte odložiť bokom všetky svoje problémy, obetovať svoj čas im aj nad rámec,“ ďakovala viceprimátorka mesta Danica Lehocká pedagógom z celého okresu. Slová vďaky si veľmi váži aj riaditeľ CVČ v Šali Michal Malárik, ocenenie prevzal z jeho pohľadu za kolektív centra, ktorý v tomto roku oslávi 50 rokov od svojho založenia. „Bolo to mojim snom už od detstva, už ako malá som sa hrala na učiteľku. Toto ocenenie je pre mňa veľká pocta. Je to symbol toho, že moju prácu si niekto všimol. Je to motivácia, aby sme pracovali ďalej a je to radosť,“ priznáva sa Mária Holúbeková, ktorá pôsobí na ZUŠ v Močenku. S deťmi vytvára krátke muzikálové vystúpenia.

Oslávencom, ktorí prinášajú svetlo poznania, zagratulovali aj starostovia jednotlivých obcí a tiež Vanda Jóriová z Okresného úradu odboru školstva, Anna Dlhošová zo Štátnej školskej inšpekcie, Erika Velazquézová zo Spoločného školského úradu v Šali a Marián Krištof z Komisie školstva pri MsZ v Šali.

Kvetinku a malý darček si prevzali viac ako 60 učiteľov a učiteliek zo Šale, z obce Vlčany, Tešedíkovo, Močenok, Hájske, Horná Kráľová, Trnovec nad Váhom, Neded a Žihárec.

(ek)

pošlite elektronickú pohľadnicu Šale - http://sala.sk/pohladnice