Domov   >  Kultúra
publikované: 09.03.2017 - 14:54  //  aktualizácia: 09.03.2017 - 14:57  //  zobrazené: 2296

Večania oslavovali MDŽ

Napriek tomu, že v každodennom zhone pod tlakom povinností si mnohokrát ani neuvedomujeme, ako sa striedajú dni pracovné i sviatočné, dňa  8. 3. 2017 sa v Spoločenskom dome vo Veči konali každoročné oslavy MDŽ. Aspoň takto sme si pripomenuli deň, na ktorý by sme nemali zabúdať, pretože je to sviatok všetkých žien. Silu a jedinečnosť ženy, jej schopnosť riešiť problémy a tiež niesť ťažké bremená vyzdvihla viceprimátorka Danica Lehocká na stretnutí vo Veči. Zdôraznila, že každá žena prináša šťastie, lásku a myšlienky, usmieva sa, keď sa cíti dobre aj zle. Zaželala všetkým ženám veľa zdravia, porozumenia, lásky  a dodala, nech ich sprevádza radosť zo života každý deň.

Občianske združenie Večania pripravilo pekný hudobný program, počas ktorého prítomné ženy, matky, babičky, tety, deti ale aj muži videli niekoľko zaujímavých speváckych a tanečných vystúpení detí z MŠ a ZŠ Bernolákova, MŠ Holého a ZŠ Hollého v Šali.

Po skončení programu predseda OZ Večania Marek Molnár každej oslávenkyni osobne venoval kvietok, nie naozajstný, ale perníkový.

Prvý sviatok MDŽ v ČSR sa konal v roku 1921 a o rok neskôr nadobudol už masový charakter. Počas druhej svetovej vojny bol MDŽ zrušený, posledný sa konal v roku 1938. Po roku 1945 bol MDŽ znovu obnovený.