Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.07.2018 - 11:27  //  aktualizácia: 13.07.2018 - 11:49  //  zobrazené: 1645

Víno Terra Wag 2018: Vinári si prevzali ocenenia

Štvrtkové popoludnie patrilo opäť vinárom, ktorí si prevzali ocenenie za svoje ušľachtilé moky. Dve vinárstva získali aj mimoriadne ocenenie Víno Terra Wag 2018, pozrite si, ktoré. 

Priestory Denného centra seniorov na Hornej ulici sa opäť premenili na malé šalianske vinárstvo. Tí, ktorí sa zapojili do aprílovej súťažnej prezentácie svojho vinárskeho diela a získali medailu, si prišli prevziať ocenenia. Dve vinárstva sa mohli hrdiť aj mimoriadnym ocenením:

Cena primátora mesta Šaľa za vynikajúcu kvalitu prezentovaných vín - získalo ju Navara Vinárstvo 

Cena generálneho riaditeľa Duslo, a.s. za výbornú prezentáciu vín v regióne - získal ju Peter Pápay 

Mimoriadne ceny vytvoril šaliansky umelec Andrej Csillag. Svojmu umeleckému talentu nekládol zábrany a tak vznikol zaujímavý symbolický dar v tvare hroznového strapca. Odovzdal ich osobne generálny riaditeľ spoločnosti Duslo, a.s. Petr Bláha a primátor Šale Jozef Belický. 

Tu si môžete pozriť všetky výsledky z odbornej degustácie:

https://sala.sk/clanok/vino-terra-wag-2018-kto-sa-stal-sampionom

"Šaľa sa aj týmto podujatím si získa miesto na vinárskej mape," povedal primátor. Po oficiálnom vyhlásení výsledkov sa s 256-timi vzorkami vín bude môcť zoznámiť aj verejnosť. Šaliansky "vínny festival", verejná degustácia Víno Terra Wag 2018 sa bude konať v piatok a sobotu od 18.00 hod. V prílohe nájdete aj plagát.

 

(ek)