Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 13.08.2021 - 08:50  //  aktualizácia: 13.08.2021 - 08:54  //  zobrazené: 1692

Župa ocení aj Šalianskych športovcov

Župa ocení aj Šalianskych športovcov

Koncertná sála Župného domu v Nitre sa oblečie dnes (pondelok 16. augusta 2021 o 14.00 hodine) ) do slávnostného šatu, nakoľko v jej priestoroch sa uskutoční  pod patronátom Nitrianskeho samosprávneho kraja slávnostné Ocenenie najúspešnejších športovcov, kolektívov, trénerov, či osobností  Nitrianskeho kraja za roky 2019 a 2020.
Pred zrakmi viacerých hostí, medzi ktorými by nemali chýbať zástupcovia Nitrianskeho samosprávneho kraja, primátori miest a starostovia obcí, ako aj zástupcovia telovýchovných jednôt a športových klubov Nitrianskeho kraja sa uskutoční slávnostné defilé tých, ktorí šírili v tomto období na domácich a zahraničných športoviskách svojimi výkonmi dobré meno materských klubov, miest a okresov,  na viac na základe návrhov z jednotlivých okresov Nitrianskej župy prešli aj sitom výberu odbornej komisie Nitrianskeho samosprávneho kraja. Napriek tomu, že toto významné podujatie sa uskutočňovalo pravidelne každoročne v mesiaci apríl, organizátori dokázali po nesmiernom úsilí  a námahe prekonať všetky nástrahy a úskalia a v súlade s prijatými platnými proti pandemickými opatreniami (poznámka: testy a očkovania) uvidia prítomní bohatú a pestrú mozaiku ocenených.

Šesťdesiatka ocenených v 22 športových odvetviach

V ôsmych kategóriách: seniori (jednotlivci + kolektívy, juniori (jednotlivci + kolektívy), zdravotne oslabení športovci, združenie technických športov, tréneri, Cena za celoživotný prínos v oblasti športu a na viac aj Cena predsedu NSK udelená najúspešnejšiemu športovcovi roka sa predstaví v Koncertnej sále Župného domu za roky 2019 a 2020 viac ako 60 – tka ocenených z 22 športových odvetví, čo hovorí o pestrej mozaike športových aktivít a záujmu ocenených zo všetkých siedmich okresov Nitrianskeho kraja.
 

Medzi plejádou ocenených športovcov a športových činiteľov nebudú chýbať tak ako v minulých rokoch ani zástupcovia šalianskeho okresu: plutvové plavkyne Zuzana Hrašková a Sára Suba, karatista Filip Bleho, naturálny kulturista Erik Tóth,... ktorí potešili medailovými ziskami na svetových a európskych podujatiach, ale aj kolektívy karate, športovej streľby, či hádzanej, ktoré sa radia k Slovenskej špičke. V Nitre sa stretnú  nielen so svojimi súpermi zo súťažných zápolení, ale aj so svojimi vzormi, trénermi a funkcionármi, ktorí im pomohli dosiahnuť výsledky a úspechy, za ktoré v súčasnosti preberajú ocenenia.
 

Teší, že Vedenie Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja aj v tejto nezávideniahodnej situácii dokáže takéto a podobné podujatia pre našich športovcov zorganizovať, za čo sa im oni dozaista budú revanšovať dobrou reprezentáciou na športovom poli.

                                                          JOZEF SKLENÁR

Foto Milan Pospiš: na archívnej foto z posledného oceňovania v Nitre v roku 2018 je výprava zástupcov šalianskeho regiónu.