Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 01.10.2018 - 15:39  //  aktualizácia: 01.10.2018 - 16:13  //  zobrazené: 1903

„Prvé lastovičky“ sú už osadené

Niekoľko okoloidúcich a zvedavcov v okne pozorne sledovali osádzanie nových kontajnerov v mestskej časti Veča. Šesť polopodzemných kontajnerov je už na svojom novom stojisku na Cintorínskej ulici.

V pondelok bolo v tejto časti Veče rušno. Do 1,6 metrov hlbokej jamy sa osadili tri kontajnery na komunálny odpad a tri na separáty (plast, sklo, papier). Spoznáte ich podľa farby poklopu – modré budú slúžiť na papier, zelené na sklo a žlté na plast. Do kontajnerov s klasickým čiernym poklopom budete môcť vyhadzovať zmesový odpad. Pozor, kontajnery zatiaľ nie sú plne k dispozícii. Zatiaľ do nich odpady nevhadzujte! „Sfunkčnené“ budú až po osadení všetkých kontajnerov na 17-tich stojiskách.

Veríme, že nový, moderný spôsob zberu odpadu bude motivujúci pre obyvateľov a vyhadzovanie odpadu vedľa kontajnera a mimo stojiska, sa stane minulosťou. Aj v pondelok ráno sme boli svedkami nepríjemnej reality na Cintorínskej, Narcisovej a Nitrianskej ulici. Okrem odpadov, ktoré patria na zberný dvor, sa tu našli aj tašky a vrecia plné zmesového odpadu pohodené mimo stojiska.

Polopodzemné kontajnery nám v mnohých mestách závidia. To, či v ich okolí bude aj poriadok, závisí najmä od obyvateľov. Dobrou správou je, že jeden polopodzemný kontajner objemovo nahradí až šesť klasických. Celkový objem na každom stojisku s polopodzemnými kontajnermi sa tak zvýši.

V najbližších dňoch vybudujú stojiská pre nové kontajnery na druhom konci Cintorínskej ulice, pokračovať vo výstavbe bude mesto na ulici Fr. Kráľa.

 

(ek)

  • neporiadok v mestskej časti Veča, 1.10.2018
  • neporiadok v mestskej časti Veča, 1.10.2018
  • neporiadok v mestskej časti Veča, 1.10.2018
  • neporiadok v mestskej časti Veča, 1.10.2018
  • neporiadok v mestskej časti Veča, 1.10.2018

Prílohy